Mediaset, de nou sancionada per la CNMC per superar els límits d'emissió publicitaris

La seva actuació és contrària a la Llei General de Comunicació Audiovisual

Per

Europa Press | 25 gen, 2018

Actualitzat : 15:39

Mediaset ha estat multada de nou per un comportament contrari a la normativa establerta pel màxim organisme de la competència, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), per sobrepassar el límit d'emissió de publicitat.

En concret, la sanció de 35.850 euros es deu a l'incompliment de l'article 14.1 de la Llei General de Comunicació Audiovisual (LGCA), i és que el grup mediàtic ha sobrepassat "l'emissió de 12 minuts de missatges publicitaris per hora de rellotge".

Dins d'aquests 12 minuts només s'han de tenir en compte el conjunt dels missatges publicitaris i de televenda, excloent-ne el patrocini i l'emplaçament. A més el conjunt de telepromocions no ha de superar "els 36 minuts al dia, ni els 3 minuts per hora de rellotge" segons el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Més concretament, les infraccions es van produir entre els mesos de maig i de juliol de 2017, a les cadenes Cuatro, Telecinco i Boing. Cal destacar que el muntant total del correctiu ha estat reduït pel reconeixement voluntari de Mediaset de la seva responsabilitat, i la seva predisposició a realitzar el pagament de la multa abans de la seva resolució. La sanció original era de 59.750 euros.

Mediaset torna a estar relacionada amb sancions per part de la CNMC, com ja ha passat en diverses ocasions al llarg dels seus 30 anys d'història a Espanya, per aquest mateix, o diferent motiu, com trencar la integritat dels seus programes, o vendre publicitat de manera conjunta entre els seus canals Telecinco i Cuatro, condició explícita per accedir a la seva fusió.

INFRINGIR LA LLEI NO ÉS CAR

Això obre de nou el debat sobre si les multes imposades per competència són prou dures com per desincentivar la 'mala praxi' dels grups de comunicació. En termes numèrics, la multa que Mediaset ha de pagar de 35.850 euros, suposa poc més de 20 segons publicitaris a Telecinco en horari 'prime time' de 22:30 a 23:30 hores, segons els informes de l'agència de mitjans Oblicua, per la qual cosa el cost a pagar per mesos de publicitat fora de límits resulta ínfim, comparat amb els potencials ingressos.

Últimas noticias