McDonald's cau amb força després del brot d'E. coli vinculat a les hamburgueses

La companyia diu que està prenent "mesures ràpides i decisives"

Per

Bolsamania | 23 oct, 2024

McDonald's cau més d'un 6% a Wall Street després d'un brot d'E. coli relacionat amb les hamburgueses Quart de lliura de la cadena de menjar ràpid.

En base a la informació dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties dels EUA (CDC), de moment hi ha 49 persones afectades, de les quals 10 han requerit hospitalització i una n'ha mort. La majoria dels casos s'han registrat als estats de Colorado i Nebraska.

McDonald's ha comunicat que està prenent "mesures ràpides i decisives" i que "els resultats inicials de la investigació indiquen que un subgrup de malalties pot estar relacionat amb les cebes filetejades utilitzades a les hamburgueses Quart de lliura i procedents d'un únic proveïdor que en proveeix tres centres de distribució", ha dit César Piña, director de la cadena de subministrament de l'empresa a Amèrica del Nord.

Per això, la cadena ha donat instruccions a tots els restaurants locals perquè eliminin les cebes en rodanxes del subministrament i ha pausat la distribució d'aquest ingredient a l'àrea afectada. Així mateix, les hamburgueses Quart de lliura no estaran disponibles temporalment a diversos estats de l'oest, incloent-hi Colorado, Kansas, Utah i Wyoming, i parts d'altres estats.

Per als experts de Bankinter aquestes són "males notícies per a la companyia. McDonald's va dir que estava prenent 'mesures ràpides i decisives' i ja ha retirat l'hamburguesa Quart de lliura. Tot i això, encara es desconeix l'abast total del brot. És un impacte negatiu, sobretot reputacional".

Per la seva banda, Sergio Ávila, sènior market analyst d'IG, explica que el brot d'E. coli O157:H7 és particularment preocupant pels riscos que representa per a la salut. "Aquest cep d'E. coli és conegut per causar símptomes severs com rampes estomacals, diarrea i vòmits, que poden aparèixer entre un i deu dies després de l'exposició al bacteri. Encara que la majoria de les persones afectades es recuperen amb el temps, en alguns casos, com s'ha vist en aquest brot, les complicacions poden ser mortals”.

"L'impacte no només ha afectat els consumidors, sinó també la reputació de McDonald's. Les accions de la companyia cauen després de l'anunci del brot, cosa que ha generat preocupació entre els inversors. A més, els futurs del bestiar als EUA també podrien veure's pressionats si la demanda de carn de res es veu afectada per la situació", conclou Àvila.

Hani Abuagla, analista sènior de mercat a XTB MENA, veu possible que "la demanda de menjars de McDonald's disminueixi durant un temps a mesura que les accions cauen des de màxims històrics".

"Un altre aspecte és el nombre real de víctimes, que pot augmentar, i els possibles costos judicials. A llarg termini, però, la situació no amenaça els fonaments del negoci de la cadena i els consumidors són conscients de l'escala a què opera McDonald's", conclou.

Últimas noticias