MásOrange invertirà 4.000 milions d'euros durant els propers tres anys

Principalment en 5G, fibra i nous serveis

Per

Bolsamania | 03 abr, 2024

MásOrange, la nova companyia fruit de la fusió de les antigues Orange i MásMóvil, invertirà al voltant de 4.000 milions d'euros als propers tres anys, especialment en el desplegament de 5G, fibra i nous serveis, segons ha informat la teleco.

Això suposa el desplegament de fins a 6 milions d'unitats immobiliàries de fibra òptica incrementals i augmentar la cobertura 5G per sobre del 90% de la població espanyola “assegurant una connexió ultraràpida amb x9 vegades més velocitat que 4G”. A més, destinarà noves inversions a altres àrees de creixement de la companyia com a nous serveis.

L'objectiu passa per ser un "referent de la innovació tecnològica interna i externa" posant al servei dels clients les últimes tecnologies com XGSPON, FTTR, Wifi 6E i Wifi 7, 5G Stand Alone, 5G network slicing.

Des de MásOrange han explicat que compten amb un "pla industrial ambiciós, multiplicador de valor per a l'economia espanyola. Aquest projecte és la demostració de la seva aposta a llarg termini per la innovació i la inversió per contribuir al lideratge d'Espanya en matèria de digitalització i en ús de les noves tecnologies".

Segons les estimacions, s'espera que la nova companyia generi unes sinergies de prop de 500 milions d'euros, més de la meitat relacionades amb l'optimització d'infraestructures solapades que es podran reinvertir en l'ampliació de les xarxes de telecomunicacions 5G i FTTH.

"El pla industrial de MásOrange demostra el nostre compromís amb la inversió a Espanya en el desenvolupament de noves infraestructures de telecomunicacions al servei del mercat i dels consumidors espanyols", ha afirmat el conseller delegat de MásOrange, Meinrad Spenger.

El pla també té focus en la generació d'impacte positiu i es realitzarà cuidant l'entorn i afavorint que la tecnologia serveixi per millorar la vida les persones i de tots els col·lectius.

La nova companyia continuarà desenvolupant la seva estratègia multimarca. Cal destacar que MásOrange compta amb 9 marques principals a nivell nacional (Orange, Yoigo, Jazztel, MásMóvil, Simyo, Pepephone, Lebara, Lyca i Llamaya) i 5 a nivell regional (Euskaltel, R, Telecable, Guuk i Embou) amb què és capaç de cobrir totes les necessitats dels clients residencials, empreses i administracions públiques al llarg de tota la geografia espanyola.

Euskaltel, R i Telecable continuaran sent les ensenyes de referència en els seus respectius mercats i es beneficiaran dels plans d'inversió, innovació i impacte positiu gràcies a la seva integració a MásOrange.

"Amb l'objectiu de garantir que la seva oferta de productes i serveis estiguin a l'abast de tots els segments de població, MásOrange compta amb un nivell rellevant de capil·laritat format per més de 1.500 punts de venda exclusius a tot Espanya", han subratllat.

De fet, el naixement de MásOrange suposa la creació d'un “nou líder del sector, un competidor clau i un nou referent del mercat que compta amb els millors actius per continuar creixent al mercat espanyol de les telecomunicacions, oferint els millors productes i serveis als clients".

La nova companyia es converteix en el primer operador del mercat espanyol per nombre de clients amb més de 37 milions de línies entre mòbil i banda ampla (més de 30 milions de serveis mòbils, 7,3 milions de banda ampla) i 2,3 milions usuaris de televisió, amb una quota de mercat superior al 40% tant en fix com en mòbil.

Així mateix, és l'operador espanyol amb més cobertura FTTH d'Espanya amb més de 29 milions de llars comercialitzables amb fibra òptica, amb una de les millors cobertures mòbils 4G (98%) i 5G (més del 80%) a més de 2.500 municipis espanyols, amb el nivell més alt de satisfacció dels clients (NPS), i "amb el millor talent del mercat: un únic equip format per més de 8.500 professionals i amb més de 50.000 llocs de treball indirectes addicionals".

D'altra banda, en termes financers, MásOrange es converteix en una de les 20 empreses més grans d'Espanya per volum d'ingressos amb més de 7.400 milions, un resultat operatiu (EBITDA) de més de 2.600 milions i una valoració de la nova empresa combinada superior a 18.600 milions.

"MásOrange és un soci fiable per a tots els nostres clients, també les empreses i d'administracions públiques. Invertirem i innovarem més per oferir un servei de màxima qualitat de manera sostenible", ha conclòs Spenger.

Últimas noticias