Mapfre estudia la compra d'una participació majoritària en Caser
No concreta magnituds econòmiques de la possible operació
Mapfre ha anunciat aquest dilluns que estudia la compra d'una participació majoritària en Caser a través d'un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L'asseguradora espanyola confirma així la informació publicada avui pel diari Expansión, en què es concreta que ha fitxat BNP Paribas per a l'operació.
Concretament, Mapfre ha comunicat "en relació amb les informacions aparegudes en premsa, que en execució de l'acord adoptat per la seva Comissió Delegada va remetre a Caser en dates passades una simple carta d'interès en la possible adquisició d'una participació majoritària d'aquesta companyia".
Notícia relacionada
Mapfre guanya un 24,5% menys el 2018, fins als 529 milions d'eurosCal mencionar que Mapfre destaca que aquesta carta és "no sol·licitada per Caser", a més que "no conté magnituds econòmiques de cap tipus ni referència al possible preu de l'operació".
Per la seva banda, Expansión publica, a més, que l'operació implicaria també Abanca, Liberbank i Unicaja, ja que aquests dos últims són accionistes de Caser. En cas de rubricar-se l'acord, les informacions apunten que Mapfre seria soci en bancassegurances d'Ibercaja, Abanca, Unicaja i Liberbank.
La participació que estaria estudiant comprar Mapfre en Caser estaria valorada en 1.000 milions d'euros. I aquest interès estaria suscitat pel projecte de fusió entre Unicaja i Liberbank que, al seu torn, estarien interessades a reduir la seva participació en Caser.
Mapfre no és l'única que hauria demostrat interès en fer-se amb una participació en Caser davant aquesta conjuntura. Les informacions també assenyalen interès per part de la suïssa Helvetia i fons de capital risc, als quals no obstant això Caser no consideraria com a opcions plausibles.
Al seu torn, Expansión recorda que els accionistes de Mapfre es divideixen actualment en dos grups: el que controla el 68,4% de l'asseguradora i no pretén reduir-hi la seva presència, i els "inversors accidentals" que fa anys que estan buscant una sortida: Bankia en controla un 15%, CaixaBank, un 11,5%, Sabadell, un 1,8% i BBVA, un 0,2%.