Males notícies per a Iberdrola: el Suprem retarda la decisió de la compra de PNM

La companyia estaria explorant la venda de fins al 50% dels seus renovables als Estats Units

Per

Bolsamania | 16 mai, 2023

Actualitzat : 11:22

Iberdrola ha rebut males notícies a les últimes hores. El Tribunal Suprem de Nou Mèxic va comunicar aquest dilluns el seu rebuig a la moció conjunta presentada per PNM Resources, Avangrid (filial d'Iberdrola) i la Comissió de Regulació Pública de Nou Mèxic (NMPRC) el mes de febrer passat perquè el cas no fos analitzat per l'alt tribunal, sinó que tornés a ser revisat per la pròpia NMPRC.

Això vol dir que la Cort de Nou Mèxic entrarà a valorar l'operació en una vista oral convocada el setembre d'aquest any.

Els experts de Bankinter expliquen que el retard de la decisió fins al setembre no són bones notícies, ja que suposa un increment de la incertesa sobre tancar aquesta operació.

Recordem que l'acord inicial per a la compra de PNM per Avangrid/Iberdrola es va anunciar el novembre del 2020. El desembre del 2021, l'operació va ser desestimada per l'NMPRC al·ludint, entre altres coses, a problemes de reputacions del comprador. Aleshores, Avangrid va recórrer davant el Tribunal Suprem de Nou Mèxic perquè aquest revertís la decisió del regulador. Tot i això, als mesos d'haver interposat l'apel·lació, els membres de l'NMPRC que van vetar l'operació van canviar. Així, davant l'expectativa que la nova composició donés, aquesta vegada sí, llum verda a la compra de PNM, totes les parts van demanar al Tribunal que desestimés l'apel·lació que havien interposat.

"El rebuig anunciat ahir suposa un nou retard al tancament de l'operació", insisteixen des de Bankinter.

La compra de PNM Resources per Avangrid pujaria fins als 11.000 milions de dòlars i està emmarcada al Pla Estratègic d'Iberdrola.

EXPLORA LA VENDA DE FINS AL 50% DELS SEUS RENOVABLES ALS EUA

Iberdrola també és notícia perquè la companyia explora la venda de fins al 50% dels seus renovables als EUA, segons ha publicat Expansión.

Segons el diari, la companyia, mitjançant Avangrid, exploraria l'entrada d'un soci financer (fins al 50%) en el negoci de renovables als EUA, que suma 28.000 MW en actius en operació i desenvolupament.

Iberdrola aspira que el 100% de la cartera aconsegueixi una valoració de 10.000 milions d'euros, cosa que li permetria ingressar fins a 5.000 milions d'euros amb la venda d'un 50%, encara que també s'especula que l'entrada d'un soci es fes a través d'un paquet d'entre el 20% i el 40% (cosa que proporcionaria entre 2.000 milions i 4.000 milions a Iberdrola).

A l'operació, batejada com a Projecte Maverick, s'esperen ofertes indicatives per al juny i la signatura de la transacció, si surt endavant, per a final d'any.

"Aquesta operació està en línia amb la filosofia de rotació d'actius del seu Pla Estratègic i, a més, li permetrà alleujar la càrrega financera que suposa la compra de PNM Resources, si finalment aconsegueix tots els permisos reguladors per fer-ho", comenta Bankinter.

Últimas noticias