Magyar Vagon retira la seva OPA sobre Talgo, anirà al Suprem i demanarà danys i perjudicis al Govern
Considera tornar a presentar la seva oferta en funció de com evolucionin les circumstàncies
Actualitzat : 12:48
El consorci hongarès Ganz-Mavag (Magyar Vagon) ha comunicat aquest divendres, mitjançant un document enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que retira la seva OPA llançada sobre el 100% del capital de Talgo, que havia estat admesa a tràmit per la mateixa CNMV, després del veto del Govern a l'operació.
Amb aquest anunci, Magyar Vagon ha reiterat que té intenció d'iniciar "totes les accions legals al seu abast, tant a nivell nacional com al si de la Unió Europea, per oposar-se a aquesta decisió". Així, considera que el veto del Govern a l'operació "no s'ajusta a dret" i afirma que "no hi ha raons fundades per a l'oposició del Govern d'Espanya". Diu, a més, que la decisió de l'Executiu "no té la més mínima motivació" i li produeix "la més absoluta indefensió".
La decisió de l'Executiu "manca de la més mínima motivació" i li produeix "la indefensió més absoluta"
Per tot això, el grup hongarès ha comunicat que, sense perjudici de qualssevol altres accions legals que resultin procedents, té intenció d'interposar el corresponent recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem contra la decisió del Consell de Ministre, instant la seva nul·litat i la indemnització de tots els danys i perjudicis causats.
El termini legal per interposar aquest recurs és de dos mesos, termini durant el qual Magyar Vagon ha dit que analitzarà i determinarà les actuacions procedents per a la defensa dels seus legítims interessos, incloent-hi la petició de les mesures cautelars que, si escau, resultin apropiades. Tot això, sense perjudici de les restants actuacions que siguin procedents en altres instàncies, "en particular, davant els òrgans competents de la Unió Europea".
Magyar Vagon conclou el comunicat anunciant la retirada de l'oferta esmentada a dalt, "atès els greus perjudicis que la decisió del govern d'Espanya suposa per als legítims interessos de l'oferent, la incertesa que aquesta decisió planteja sobre els terminis de l'oferta i els costos de mantenir-ne la vigència". Diu, a més, que segueix pensant que la seva OPA era atractiva per als accionistes de Talgo, que considera que s'està privant il·legítimament de la possibilitat de decidir. Cal recordar que els accionistes de la companyia també havien anunciat que aniran als tribunals per defensar-se de la ingerència del Govern.
Magyar Vagon recorda que el mateix Consell d'Administració de Talgo es va mostrar partidari de l'OPA, "per la qual cosa, en funció de l'evolució de les circumstàncies, l'oferent podrà considerar, si escau, tornar a presentar una oferta per a l'adquisició del 100% de Talgo".