L'OMS recomana que no s'utilitzi Remdesivir per a pacients hospitalitzats per Covid
"Actualment no hi ha proves que millori la supervivència o la necessitat de ventilació"
S'ha utilitzat per tractar el Covid-19 i figurava entre els medicaments que va rebre el president Donald Trump quan se li va diagnosticar la malaltia. No obstant això, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha recomanat que no es faci servir el Remdesivir de Gilead Sciences per tractar els pacients hospitalitzats per coronavirus.
"Actualment no hi ha proves que millori la supervivència o la necessitat de ventilació", va dir un panel d'experts convocats per l'OMS.
Aquesta decisió s'inclina la balança cap a les vacunes en aquesta recerca d'un remei contra el Covid-19. BioNTech i Moderna podrien rebre l'autorització condicional de comercialització de la Unió Europea per als seus productes durant la segona meitat del pròxim mes, segons ha avançat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, cosa que posaria el bloc al camí de començar a distribuir les vacunes al mateix temps que els EUA.
ATENTS A PHARMAMAR
PharmaMar ha arribat a pujar a primera hora un 2% (tot i que ara cau un 0,3%) després de conèixer les últimes notícies sobre Remdesivir. La pròpia biotecnològica espanyola ha comparat en diferents moments l'efectivitat d'aquest medicament amb la qual tindrà el seu desenvolupat a partir de l'Aplidin.
El passat mes de juliol, aprofitant la presentació de resultats sobre Aplidin contra el coronavirus, PharmaMar va dir que l'estudi mostrava una activitat antiviral entre 2.400 i 2.800 vegades més gran que Remdesivir.
Luis Enjuanes, viròleg del CSIC, apuntava al final del mes passat que "Aplidin serà més efectiu que Remdesivir quan acabin els assajos".