Logista: GVC millora estimacions i preu i no descarta operacions d'M&A

Reitera el consell de 'comprar' sobre la companyia

Per

Bolsamania | 20 jun, 2023

GVC Gaesco ha revisat a l'alça les seves estimacions de Logista, cosa que ha portat a una millora del preu objectiu de la companyia fins als 30,40 euros des dels 29,20 euros. La companyia reitera el consell de comprar sobre Logista.

GVC ha millorat en primer lloc el creixement de les vendes econòmiques un 5%, reflectint la bona evolució del negoci durant el primer semestre i les bones perspectives pel que fa a l'any. Per a aquest 2023, les vendes econòmiques millora fins als 1.625 milions des dels 1.550 milions, fonamentalment per la bona evolució del negoci del transport, en què les vendes econòmiques van assolir els 652 milions d'euros, representant un 40% del total del grup, segons les seves estimacions.

A Tabac i Productes relacionats, eleven les vendes un 3% pel bon comportament d'Itàlia, fins als 923 milions. En distribució farmacèutica mantenen les vendes en 93 milions d'euros.

En termes d'EBIT ajustat, GVC Gaesco ha accelerat el creixement durant aquest any tenint en compte que les seves estimacions anteriors se situaven darrere de la 'guidance' establerta per la companyia, en què s'estima que creixerà un 14% el 2023.

"Hem ajustat les nostres estimacions i considerem un EBIT ajustat de 355 milions, que suposa un creixement del +13,7% (enfront del +9,7% anterior). Així mateix, com ja estava descomptat després de les integracions, esperem que el marge Ebit ajustat s'estableixi al 21,9% el 2023. No obstant, estimem que amb les sinergies operatives es vagi millorant de mica en mica durant els propers anys fins a aconseguir el 22,3% el 2025", detalla.

Pel que fa al resultat financer, en millora lleugerament les estimacions fins als 74,6 milions (des dels 74,1 milions).

"Estimem que la companyia compta amb capacitat financera per poder seguir realitzant operacions corporatives. El 'fire power', sense haver de recórrer a deute, és de 600-700 milions. Per això, no descartem que a mitjà termini la companyia anunciï noves operacions de M&A. Així mateix, podríem veure moviments d'aquesta mena a Itàlia o França de cara a seguir diversificant el negoci en aquestes regions", conclou GVC.

Últimas noticias