Línia Directa i Mapfre xoquen per l'assegurança antiokupes: "Hem de ser seriosos"

Ayuela l'equipara a una assegurança d'incendis i Huertas demana productes amb "demanda social"

Per

Bolsamania | 21 jun, 2023

La consellera delegada de Línia Directa, Patricia Ayuela, ha defensat la iniciativa de la seva companyia de llançar una assegurança antiokupació assegurant que “ningú no s'hauria de plantejar que no existeixi”.

“A Espanya, hi ha, aproximadament, 16.000 denúncies per okupació, xifra que coincideix amb les 17.000 denúncies per incendis a les llars. Ningú es planteja que no sigui necessària una assegurança per a incendis, ningú s'hauria de plantejar que no hi hagi una assegurança antiokupes”, ha assenyalat durant la seva intervenció als Cursos d'Estiu organitzats per l'APIE i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo a Santander.

Cal recordar que la companyia asseguradora va presentar la setmana passada aquesta cobertura específica contra l'ocupació il·legal de l'habitatge com a part de la seva assegurança de la llar. La proposta de Línia Directa ofereix assistència legal per al procés de recuperació de l'immoble i una "amplia" compensació a l'assegurat pels costos econòmics que ha d'afrontar per la pèrdua temporal de l'habitatge per un preu fix de 10 euros l'any, addicional al preu de l'assegurança de la llar.

"De veritat, crec que la innovació i escoltar els clients és tremendament important", ha afegit Ayuela, alhora que ha destacat que l'ocupació il·legal ha començat a figurar a les enquestes del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) com una preocupació important dels espanyols.

En aquest sentit, segons l'últim baròmetre del CIS, publicat a l'abril, l'okupació preocupa un 0,4% de la població, del qual el 0,1% el situa com a principal problema del país. En canvi, la preocupació per l'habitatge ha pujat dos punts percentuals fins al 6,7% l'abril, amb gairebé un 2% de la població citant-ho com a primer problema d'Espanya.

MAPFRE LA REBUTJA

Per part seva, el president de Mapfre, Antonio Huertas, ha rebutjat la idea que l'asseguradora se sumi a Línia Directa i ofereixi un producte similar ja que “cal oferir productes que compleixin una necessitat social”.

“Hem de ser seriosos. És cert que hi ha un problema amb l'ocupació il·legal de l'habitatge, però ja tenim programes de protecció del lloguer que garanteixen el pagament de la renda quan l'inquilí no ho fa”, ha sentenciat Huertas durant la intervenció.

Interpel·lada directament per aquestes declaracions, Ayuela ha assenyalat que les asseguradores “tenen l'obligació de detectar les necessitats dels clients” i, en conseqüència, “oferir respostes a aquestes necessitats i fer-ho de manera econòmicament eficient”.

“A Espanya no hi havia una assegurança integral per a les conseqüències que s'originen a famílies en situació d'okupació. El que estem veient per part dels nostres clients és una enorme acceptació per part d'aquesta assegurança tan innovadora”, ha dit.

Últimas noticias