Liberbank recomprarà entre 100 i 150 milions d'accions pròpies
La inversió estaria entre 30 i 45 milions d'euros
L'entitat té un capital del 13%, entre els més alts del sector
Liberbank s'està plantejant recomprar entre 100 i 150 milions d'accions pròpies amb l'objectiu de donar valor als seus accionistes, segons informen Bolsamanía fonts pròximes a l'entitat. Així, invertiria entre 30,4 i 45,5 milions d'euros en títols del seu propi capital, tenint en compte el preu actual de les seves accions, que van tancar la sessió de divendres passat als 0,3 euros. Es tracta d'una pràctica que han posat en marxa ja altres entitats europees i una de les sortides que es planteja Bankia per poder pagar en tres anys el dividend de 2.500 milions a què es va comprometre al seu pla estratègic.
El banc que dirigeix Manuel Menéndez es planteja dur a terme aquesta iniciativa gràcies a la seva folgança de capital, segons informa Efe, doncs va tancar el tercer trimestre del l'exercici amb una ràtio CET1 fully loaded, la que té en compte el mercat per valorar la solvència de les entitats, del 13%. L'última recompra d'accions de Liberbank, d'acord amb els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), va tenir lloc el passat mes de juliol.
D'acord amb les mateixes fonts, Unicaja ja ha posat en marxa aquesta pràctica, amb una reacció molt positiva al mercat. Així ho confirmen els registres de supervisor, segons els quals l'entitat va efectuar una recompra d'accions a finals del passat mes de setembre. Des de llavors, l'entitat s'ha impulsat un 28% en borsa.
La recompra d'accions per donar valor a l'accionista és, precisament, una de les mesures que es planteja Bankia per poder assolir el capital necessari per retribuir els seus accionistes amb 2.500 milions d'euros entre 2018 i 2020, com preveu el seu pla estratègic. L'objectiu de l'entitat és generar capital orgànicament, si bé, disposa d'un "menú obert", amb opcions com la recompra (buyback) o la possibilitat de repartir dividend extraordinari.
A més, és una pràctica que es plantegen altres bancs europeus, com Unicredit, o l'entitat austríaca BAWAG Group, que ja compta amb l'aprovació del Banc Central Europeu per recomprar títols per fins a 400 milions d'euros i després distribuir-los a les seves accionistes.