L'estiu catapulta Fluidra, que escala al 'top 1' de l'IBEX i voreja els 40 euros

La companyia de piscines es revalora ja un 77% l'any

Per

Bolsamania | 18 ago, 2021

És un 'secret a veus' que, després de l'estiu, Fluidra anunciarà altres bons resultats del tercer trimestre, en línia amb els resultats del segon trimestre, que els experts han qualificat d'"excel·lents" i que ja recullen el mes de juny i una part de la 'temporada de piscines'. Abans del període estival la companyia va millorar les seves previsions per a tot 2021 i, al final del mes passat, quan va anunciar els seus comptes, va tornar a pujar-les. És possible que passi alguna cosa similar durant el tercer trimestre. De moment, el que és un fet és que el boom de les piscines, originat pel coronavirus, segueix catapultant Fluidra i els seus títols en borsa.

Des de principis de juny i fins al dia d'avui, Fluidra es revalora més d'un 12%. Ha passat dels 32 euros als quals cotitzava llavors als 37 euros, i aquesta embranzida ha contribuït a engrossir encara més la fortíssima revaloració acumulada l'any. El 2021, Fluidra avança un 77% en borsa i ja lidera l'IBEX, superant Sabadell, que ha estat al capdavant durant els últims mesos i que ara és el segon títol del selectiu que més avança (+66%).

Es pot dir que l'últim ral·li de Fluidra, que s'estén fins al dia d'avui, es 'va activar' amb el 'Capital Markets Day' celebrat al passat mes d'abril, quan va anunciar que esperava una millora de vendes del 6% o per sobre, arribant fins i tot al 10%, durant els propers anys. A més, va anticipar que el marge EBITDA creixerà "com a mínim" 50 punts bàsics per any i que tot això es traslladarà a una millora del benefici per acció en efectiu (EPS), amb "un creixement mínim" del 15% anual.

A l'abril, Fluidra cotitzava als 26 euros i molts analistes es mostraven reticents a elevar les seves valoracions malgrat les bones previsions pel fet que ja acumulava importants pujades l'any. No obstant això, durant la presentació de resultats del primer trimestre, a principis de maig, l'empresa va elevar les seves previsions per a 2021 de forma molt significativa i això va propiciar una altra 'fuetada' al ral·li que l'ha portat fins als nivells actuals. El passat 30 de juliol, amb motiu de la publicació dels comptes del segon trimestre, Fluidra va tornar a pujar les seves previsions, amb un creixement de les vendes entre un 35% i un 40% i un marge d'Ebitda entre el 25,0% i el 25,5%. La companyia també preveu un increment del benefici de caixa net d'entre el 80% i el 90%.

RAJADA DE MILLORES DE VALORACIONS

Després de la primera millora d'estimacions de maig, els experts van començar ja a 'moure fitxa' i augmentar les seves valoracions de Fluidra. Així ho van fer Berenberg, Bank of America Merill Lynch, CaixaBank... Llavors, però, els analistes seguien considerablement cauts. Del total que cobreixen la companyia, un 40% aconsellava comprar; un 27%, vendre; i un 33%, mantenir, amb un preu mitjà molt per sota del preu de cotització (27,10 euros).

Amb l'última revisió a l'alça de previsions de juliol, les pujades de valoracions han tornat, en alguns casos situant el preu objectiu de la companyia per sobre dels 40 euros i fins i tot per sobre dels 50 euros. Així, Citi millorava Fluidra a principis de mes fins als 40,40 euros i Berenberg, fins als 41 euros. Bank of America es desmarcava amb un preu objectiu dels 52 euros.

Els analistes més optimistes creuen que Fluidra és un "clar líder" en un sector de les piscines que és "atractiu i saludable". Aprecien també els coneixements de l'empresa respecte a les tendències actuals de mercat i "la significativa oportunitat d'innovació, que hauria d'augmentar encara més la bretxa entre els actors principals i la cua fragmentada al sector". Els inversors donen suport a aquesta visió favorable, d'acord amb el que fan els seus títols en borsa, que van camí de tancar un any rècord.

Últimas noticias