Les tres raons de BofA per desconfiar de Repsol: "És poc probable que sorprengui"
La financera ha rebaixat el seu consell a 'neutral' i el seu preu objectiu a 11 euros
Repsol no convenç Bank of America. La desconfiança és tan gran que ha revisat la seva posició en la companyia i l'ha rebaixat a neutral des de comprar. Una rebaixa que ha anat acompanyada d'una retallada en el seu preu objectiu, que l'ha situat als 11 euros, des dels 11,35 previs. Tres han estat les raons que han portat la financera a prendre aquesta decisió.
El marge de refinació podria ser menor durant més temps
El motiu principal que explica aquesta retallada són les seves estimacions sobre el marge de refinació. Bank of America creu que "es mantindrà feble" mínim el 2021. La petroliera seguirà veient molt afectada per la caiguda del turisme i per tant de la reducció mundial de vols.
"La demanda de Jet Fuel no tornarà als nivells preCovid fins al 2024. Això podria penalitzar Repsol, ja que el 53% de la seva producció segueix sent de destil·lats mitjans", explica Mehdi Ennebati, expert de Bank of America.
S'espera que els combustibles d'aviació, els més afectats per la crisi, tornin lentament als nivells de 2019 per a 2024, però la difusió de les reunions telemàtiques podrien alterar permanentment les tendències dels viatges de negocis.
La rendibilitat per dividend té el menor descompte pel que fa a el sector a 7 anys
Ennebati també es pronuncia sobre la rendibilitat del dividend, una moneda de dues cares. Considera que "té la menor rendibilitat pel que fa al sector".
Bank of America la situa per a aquest any al 5,6%, a la part inferior de la franja del període 2015-2021 (5-2% -11,9%), tot i que considera que segueix sent "un fort suport per al preu de l'acció".
Dubtes sobre la sortida a borsa de les seves renovables
Repsol va iniciar a finals de març els tràmits per treure a borses seva filial de Renovables en transformar la seva societat Repsol Generació Electrica en societat anònima, un pas previ i necessari per treure als mercats aquest negoci.
Les intencions de la cotitzada de l'IBEX 35 no semblen haver convençut del tot a l'analista de Bank of America. De fet, insta Repsol a "revisar" els seus plans a causa de "l'actual entorn desafiant" als mercats.
Amb aquest entorn desafiant al que es refereix Bank of America és l'allau d'OPV de companyies renovables que s'espera en el futur. Acciona, per exemple, també ha aprovat la sortida a borsa del seu negoci energètic.
Bank of America no és l'única que ha fet saltar les alarmes sobre els plans de Repsol, tant que la mateixa companyia s'està plantejant retardar-lo. L'objectiu? Busca primer l'entrada d'un fons d'inversió a través d'una ampliació de capital. Això podria retardar l'OPV fins a dos anys.