Les grans empreses inverteixen 140 milions en garantir la seguretat de les seves botigues

El comerç únicament concentra el 0,8% dels casos de coronavirus a l'àmbit laboral

Per

Europa Press | 30 nov, 2020

Les empreses de l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (Anged), entre les quals es troben El Corte Inglés, Carrefour i Ikea, han invertit més de 140 milions d'euros des de l'inici de la pandèmia per garantir la seguretat a les botigues als treballadors i clients.

Aquest compromís, que va més enllà de les pròpies obligacions legals que qualsevol empresa té enfront de la COVID-19, inclou altres qüestions com els materials de seguretat i protecció, la inversió en costos de personal, inversió en manteniment i climatització segura, costos sanitaris, auditories de seguretat, reforç d'equips de neteja i seguretat als centres; així com campanyes de formació, comunicació i sensibilització per a treballadors i clients.

Anged ha destacat l'eficàcia que aquestes mesures estan demostrant, ja que, el comerç únicament concentra el 0,8% dels casos de coronavirus en l'àmbit laboral des de la desescalada de juny, segons dades del Ministeri de Sanitat. "Si les botigues són segures per als nostres treballadors, que atenen el públic diàriament, són segures per als consumidors", ha assenyalat.

A l'estudi sobre Las empresas ante el COVID-19, Medidas de prevención en grandes establecimientos, Anged recull les principals mesures, algunes de les bones pràctiques implementades i evidències sobre la seva eficàcia.

Així, destaquen, entre d'altres, que la major superfície de venda facilita l'adopció de protocols de prevenció, a la qual cosa se suma control d'aforaments i ajuda per ordenar el trànsit de clients, sistemes de climatització per a la renovació permanent de l'aire i els baixos nivells de CO2, serveis de prevenció propi per a una gestió de riscos rigorosa, formació aes equips per a la correcta aplicació de mesures i campanyes de sensibilització per a clients i treballadors.

Altres mesures recollides a l'estudi són: mètodes de cobrament més àgils per descongestionar les caixes, neteja i desinfecció reforçada en zones de contacte freqüent, coordinació amb proveïdors i empreses que operen en centres, presa de mostres de contaminació per la COVID en alguns centres, prioritat en la vigilància de la salut dels treballadors i programes d'auditories internes i externes.

En aquest context, Anged ressalta que la seguretat s'ha convertit en un factor "indispensable i ineludible" per a la distribució comercial, ja que el consumidor vol espais segurs de compra, que garanteixin uns alts estàndards de seguretat enfront la COVID-19, mesures de prevenció i distanciament adequades i una protecció al més eficaç possible per a empleats i clients.

"Les nostres empreses han demostrat capacitat per garantir aquesta demanda, per això no està justificat des del punt de vista tècnic el tancament de botigues imposat en algunes comunitats (principalment a Castella i Lleó, Catalunya i Astúries) i l'impacte del qual en l'activitat comercial i el ocupació està sent molt negatiu", ha afegit.

Últimas noticias