Les companyies de cànnabis es disparen després de l'indult de Biden als consumidors

"Penalitzar per possessió suposa que hi ha persones a la presó per una conducta legal en molts estats"

Per

Bolsamania | 07 oct, 2022

Les companyies de cànnabis s'han disparat a la borsa fins a marcar nivells mai vistos després que el president dels EUA, Joe Biden, hagi anunciat la seva decisió d'indultar tots els condemnats per aquesta pràctica. "Enviar a la presó gent simplement per posseir marihuana ha afectat massa vides i ha suposat que hi hagi persones a la presó per una conducta que és legal en molts estats", ha assenyalat.

"Ningú hauria d'estar a la presó només per usar o posseir marihuana", ha escrit Biden al seu compte de Twitter, assegurant que estava "preguntant al secretari de salut i al Fiscal General per iniciar el procés de revisió de com es classifica la marihuana a virtut de la llei federal". "Estic prenent mesures per posar fi al nostre enfocament fallit".

L'anunci sorprèn tenint en compte el punt de vista de Biden sobre aquest tema al llarg d'aquests anys. El mandatari nord-americà ha passat d'oposar-se a la legalització a donar suport a un cert grau de despenalització i consum de cànnabis medicinal.

Actualment, el cànnabis està regulat per l'Administració de Control de Drogues i figura com una droga de la Llista 1, al mateix grup federal que l'heroïna.

El canvi d'idea suposa un revulsiu per als productors de cànnabis, les empreses dels quals han registrat greus pèrdues el 2022.

Últimas noticias