Les benzineres de baix cost alerten: pot faltar combustible per l'aturada del transport

L'escassetat de subministrament pot afectar més Andalusia, Múrcia i el País Valencià

Per

Bolsamania | 21 mar, 2022

L'Associació Nacional d'Estacions de Servei Automàtiques (Aesae), les anomenades gasolineres de baix cost, han alertat aquest dilluns que podrien faltar subministraments en algunes de les àrees de proveïment a causa de l'aturada dels transports. Així ho han advertit en un comunicat, en què assenyalen que les comunitats que més preocupen, en aquest sentit, són Andalusia, el País Valencià i la Regió de Múrcia.

"Aquesta vaga dins del context d'inflació que estem vivint, on els preus baten el màxim històric dia rere dia, perjudica principalment els autònoms, les petites empreses i el consumidor final", indiquen al text.

Des de l'Aesae afirmen que des que va començar la crisi energètica, les benzineres adscrites han reduït els marges fins a no tenir beneficis per minimitzar l'impacte als consumidors. Tot i aquesta mesura, els preus dels carburants han augmentat un 20%.

L'associació que representa les gasolineres de baix cost demana a les parts involucrades que busquin una solució immediata al conflicte, ja que cada dia que passa “es perjudica més el ciutadà”.

"A més, demanem que es garanteixin els serveis mínims d'abastament per a infraestructures clau, com són les benzineres automàtiques, que ofereixen als consumidors més vulnerables una alternativa més econòmica en un context d'inflació", afegeixen.

Finalment, es dirigeixen directament al Govern perquè apliqui mesures que permetin abaixar el preu dels combustibles, “ja que esperar fins al final de mes pot tenir unes conseqüències devastadores per a la població espanyola”.

Últimas noticias