L'Audiència rebaixa de 6 milions a 50.000 euros una multa de la CNMC a Telefónica

Per no responsabilitzar-se de les avaries en les línies dels seus competidors, en considerar-les falses

Per

Bolsamania | 04 jul, 2022

L'Audiència Nacional ha rebaixat de 6 milions a 50.000 euros la multa imposada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) el 2017 a Telefónica, a la qual acusava de no responsabilitzar-se d'una "gran proporció" de les avaries a les línies llogades als seus competidors, en considerar-les falses.

Telefónica havia recorregut la sanció i la sala contenciosa ho ha estimat parcialment, perquè considera que la infracció no era de caràcter greu sinó lleu, infraccions que se sancionen amb un màxim de 50.000 euros.

L'Audiència Nacional ha considerat que es tracta, "en tot cas, de l'incompliment d'algunes obligacions i no de l'incompliment continuat i generalitzat d'obligacions".

A la seva resolució, la CNMC assegurava que Telefónica havia incorregut en diverses pràctiques discriminatòries en els temps de provisió i de resolució d'avaries, i en les condicions de qualitat dels circuits proveïts als serveis majoristes "NEBA coure i fibra", durant el 2017 i 2018.

A més, s'informava que havia fet un ús improcedent de les parades de rellotge en la reparació d'avaries d'aquests serveis majoristes de banda ampla durant diferents períodes de temps compresos entre el gener del 2017 i el desembre del 2018.

La CNMC sostenia que Telefónica havia subministrat els circuits en pitjors condicions de qualitat i va prioritzar les seves pròpies avaries. Aquestes accions podrien haver suposat pèrdues per als operadors alternatius de diversos milions d'euros, a més d'afectar la imatge i la credibilitat d'aquestes empreses davant dels seus clients.

Últimas noticias