L'Audiència imputa Ángel Cano i l'ex de seguretat de BBVA pel cas Villarejo
Juliol Corrochano haurà de declarar com investigat el 4 i 5 de juliol
El jutge de l'Audiència Nacional que instrueix el cas Villarejo, Manuel García Castelló, ha citat a declarar com a investigats nou exalts càrrecs de BBVA, entre els quals es troben Ángel Cano, exconseller delegat de l'entitat, i Julio Corrochano, excap de Seguretat del banc, segons ha avançat La Vanguardia, que cita fonts jurídiques. Així, aquests directius hauran de donar comptes al jutge sobre la seva implicació en el presumpte espionatge a empresaris, autoritats i periodistes per part de l'entitat gràcies a Grup Cenyt, l'empresa de l'excomissari de Policia José Manuel Villarejo, els propers dijous i divendres, 4 i 5 de juliol, respectivament.
Ángel Cano va ser un dels consellers delegats que va tenir l'entitat durant la presidència de Francisco González. Va mantenir el càrrec des de 2009 fins just abans que s'incorporés com a conseller delegat l'actual president, Carlos Torres, el 2015. El directiu es va incorporar a les files de González el 1991, quan va entrar a Argentaria, després de treballar durant set anys a Arthur Andersen. A l'antiga entitat pública es va mantenir fins a l'any 2000, quan va entrar al comitè de direcció de la nova BBVA.
Al banc va ocupar diversos càrrecs, com a director financer i director de Recursos Humans i Serveis, després de la qual cosa va assumir el lideratge de l'àrea de Tecnologia i va rebre l'encàrrec d'executar el Pla de Transformació Global del grup. González va elegir com a conseller delegat el 2009, ja que va ostentar durant sis anys, fins que l'expresident el va rellevar i es va incorporar a aquest càrrec Torres.
D'acord amb aquest diari, aquesta mateixa setmana el jutge citarà com investigats nou exresponsables de BBVA de l'època de l'expresident del banc Francisco González acusats dels delictes de suborn i revelació de secrets. Els presumptes espionatges van començar amb l'intent d'assalt de Sacyr a l'entitat, el 2005, i en un inici es van dirigir a Luis Rivero, expresident de l'adjudicatària, l'exministre Miguel Sebastián i l'exvicepresident de la CNMV Carlos Arenillas, segons van publicar mitjans com el Confidencial i Moncloa.com.
En aquestes publicacions es va esmentar el nom de Corrochano com a nexe entre Villarejo i l'entitat bancària i es va assenyalar l'expresident de BBVA com a principal responsable d'aquests encàrrecs. No obstant això, el mateix González es va desmarcar del cas en una carta enviada a l'actual president del banc, Carlos Torres, en la qual indicava que s'apartava "temporalment" de la presidència d'honor de l'entitat i la Fundació per evitar "que s'utilitzi la seva persona per fer mal a l'entitat".
També està citat a declarar aquesta setmana Antonio J. Bejar González, exresponsable de BBVA Real Estate i president de Districte Castellana Norte, la promotora participada per BBVA i San José encarregada de realitzar el projecte conegut com Operació Chamartín.
Entre la resta d'imputats es troben exdirectius de l'entitat, però també actuals treballadors del banc. Es tracta d'Ignacio Pérez Caballero Martínez (ex de BBVA Assegurances), Javier Maragón Navas (exdirector de Finances de BBVA), Ricardo Gómez Barrero (exdirector de Comptabilitat), Inés Díaz Ochagavia (actual responsable de Seguretat després de substituir en el càrrec a Corrochano) i Nazario Camp Campuzano (directiu de Seguretat del banc que roman a l'entitat).
També està imputat Rafael Redondo (exsoci de Villarejo). Tots estan imputats pels mateixos delictes: suborn i revelació de secrets.