L'asseguradora Zurich, soci de Sabadell, hi declara una participació superior al 3%

El moviment es produeix en plena OPA hostil de BBVA sobre el banc català

Per

Bolsamania | 28 oct, 2024

L'asseguradora suïssa Zurich ha aflorat una participació del 3,006% al capital de Banc Sabadell, segons consta als registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La companyia helvètica va adquirir aquesta posició el 22 d'octubre passat, tot i que la notificació no va arribar fins tres dies després, divendres 25 d'octubre, jornada en què el valor va tancar amb un preu d'1,86 euros per acció.

Amb aquesta adquisició, Zurich se situa com a quart accionista més gran del banc català. El grup suís només té BlackRock (6,637%), Dimensional Fund Advisors (3,758%) i l'inversor David Martínez (3,495%) al davant al capital de la cotitzada.

Així mateix, a la llista de participacions significatives, UBS (2,674%), DWS (2,254%), Norges Bank (1,982%), Morgan Stanley (1,510%), Vanguard (1,338%), Goldman Sachs (1,016%) i Qube (1,008%) se situen per darrere de la companyia helvètica.

El banc català i Zurich són socis en el negoci de les assegurances des del 2008. Les companyies asseguradores BancSabadell Assegurances Generals, Pensions i Vida són una 'joint venture', la propietat de la qual està compartida al 50% entre els dos socis i la finalitat de la qual és la distribució d'assegurances a través dels canals bancaris. Aquesta aliança ha reportat més de milió i mig de clients a l'entitat.

El moviment de l'asseguradora es produeix en un context marcat per l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) hostil que BBVA ha llançat sobre Sabadell. Tant Sabadell com BBVA publiquen els resultats trimestrals aquest dijous que ve i s'espera que l'OPA sigui un dels principals temes de conversa en la presentació de les xifres davant dels inversors i els mitjans de comunicació. Cal recordar que GQG Partners, que va arribar a tenir un 3% del capital de BBVA, ha venut la seva participació al banc.

Últimas noticias