La Xina nega que prohibirà l'iPhone, però assenyala "incidents de seguretat"

Les declaracions es produeixen un dia després de la presentació dels nous models d'Apple

Per

Bolsamania | 13 set, 2023

La Xina ha donat una de freda i una de calenta a Apple. D'una banda, el gegant asiàtic ha negat que prohibirà l'ús d'iPhone. Però de l'altra, ha al·legat "incidents de seguretat" als dispositius de la companyia de la poma.

"La Xina no ha emès lleis ni regulacions per prohibir la compra de telèfons d'Apple o de marques estrangeres", ha assenyalat Mao Ning, portaveu del Ministeri de Relacions Exteriors xinès a la roda de premsa diària.

Es tracta de les primeres declaracions que les autoritats de la Xina han fet respecte a les informacions que indicaven que el país asiàtic havia decidit prohibir l'ús d'iPhones a agències recolzades pel govern i les empreses estatals.

Tot i això, el portaveu xinès també ha afegit que "recentment hem notat una gran exposició als mitjans de comunicació sobre incidents de seguretat relacionats amb els telèfons d'Apple. El govern xinès concedeix gran importància a la informació i la seguretat cibernètica i tracta les empreses nacionals i estrangeres com a iguals".

La Xina, que per a Apple inclou tant el continent com Hong Kong i Taiwan, va representar el 19% dels 394.000 milions de dòlars d'ingressos de la companyia de Cupertino l'any passat.

Per això, les notícies sobre una possible prohibició van passar factura a la tecnològica i la van portar a perdre, en dos dies, gairebé 200.000 milions de dòlars (186.888 milions d'euros) del seu valor de mercat.

Les preocupacions també van augmentar perquè el mercat temia que la companyia pogués quedar atrapada enmig de la guerra tecnològica entre els EUA i la Xina.

Amb tot, alguns analistes dubtaven que aquest tema pogués anar més enllà, ja que "per a la Xina seria com 'disparar-se contra el peu' a causa de la important implantació industrial d'Apple i de molts dels seus principals proveïdors al país", segons els experts de Link Securities.

A més, estimaven que aquesta mena de mesures no feia cap bé a l'intent del govern xinès de recuperar l'interès dels inversors estrangers al país. "És més, creiem que serveixen per espantar les empreses, tant les que ja són presents com les que estan pensant implantar-s'hi".

Les paraules portaveu del Ministeri de Relacions Exteriors xinès arriben un dia després que Apple hagi donat a conèixer els seus nous iPhone 15, Apple Watch i AirPods. Uns productes que han decebut el mercat, que dubta que siguin capaços d'impulsar les vendes de la companyia.

Últimas noticias