La Xina insta els EUA a aturar la "supressió irraonable" d'empreses com Huawei

Els Estats Units ha anunciat una sèrie d'acusacions contra el gegant tecnològic xinès Huawei

Per

Bolsamania | 29 gen, 2019

El Ministeri d'Afers Exteriors de la Xina ha instat els Estats Units a aturar la "supressió irraonable" de les empreses xineses en referència a l'acusació nord-americana contra el gegant de telecomunicacions Huawei, segons han informat aquest dimarts els mitjans de comunicació estatals.

El Departament de Justícia dels Estats Units ha acusat aquest dilluns Huawei i la seva directora financera, Meng Wanzhou, de violar les sancions nord-americanes contra l'Iran en fer negocis amb Teheran. A més, de robar secrets comercials a un dels seus socis nord-americans mentre intentava fer negocis al país. Les accions legals inclouen càrrecs criminals, just en una setmana que es preveu crucial per a les negociacions comercials entre la Xina i els EUA.

Meng, filla del fundador de Huawei, va ser detinguda al Canadà el passat 1 de desembre. Més tard, la Xina va arrestar dos canadencs per raons de seguretat nacional.

El Ministeri d'Afers Estrangers xinès també ha expressat la seva "greu preocupació" pels càrrecs.

L'arrest de Meng ha provocat una crisi diplomàtica entre la Xina i el Canadà i amenaça amb truncar les negociacions comercials que tenen previst mantenir aquesta setmana a Washington representants d'alt nivell tant dels EUA com del gegant asiàtic.

Per la seva banda, el secretari de Comerç nord-americà, Wilbur Ross, ha afirmat que els càrrecs estan "completament separats" de les negociacions comercials entre els Estats Units i la Xina.

Últimas noticias