La 'vella Pescanova' estudia recórrer al Suprem i es considera "perjudicada"

Després de la sentència de l'Audiència Nacional que condemna a 8 anys al seu expresident

Per

Europa Press | 06 oct, 2020

La 'vella Pescanova' ha defensat que era "una perjudicada" després de conèixer la sentència de l'Audiència Nacional que ha condemnat a vuit anys de presó al seu expresident Manuel Fernández de Sousa-Faro per manipular els comptes de l'entitat per a poder captar inversors que van acabar perdent els seus diners, al mateix temps que ha afirmat que no se'l podia jutjar com a beneficiari dels actes de l'antiga direcció.

"Continuem considerant-ho així i defensarem aquesta postura en el recurs davant el Tribunal Suprem que hem començat a estudiar avui mateix", han assenyalat des de la societat, que en l'actualitat té una participació del 1,67% a Nova Pescanova.

En concret, segons la 'vella Pescanova', els actes de l'antiga direcció van determinar el concurs de creditors de la societat, al qual es va veure abocat a causa "precisament" de les actuacions dels altres acusats, ja que el negoci productiu de l'empresa "era i continua sent rendible".

A això se suma la pèrdua de tot el negoci productiu de la companyia, que es va traspassar a una societat en la qual, en el moment actual, la 'vella Pescanova' només té una participació del 1,67%, sense que hagi romàs en la mateixa cap actiu o negoci en marxa que li suposi una font recurrent d'ingressos.

Igualment, han destacat des de la 'vella Pescanova' la pèrdua per part dels accionistes de pràcticament tota la seva inversió, amb una acció que cotitza actualment entorn dels 0,40 euros.

"Això implica un perjudici que va portar amb si la pèrdua gairebé total per als nostres accionistes del valor de les seves accions, tal com vam defensar en la vista del judici", han assenyalat des de la 'vella Pescanova'.

"A la vista dels perjudicis notables causats a Pescanova i als seus accionistes, no podem estar d'acord que se'ns condemni assumint que els restants acusats van actuar en benefici de Pescanova, ja que la realitat dicta precisament el contrari: els acusats persones físiques van actuar únicament en el seu propi benefici, buscant amb els seus actes ocultar als accionistes el pèssim resultat de la seva gestió i agreujant la situació financera de Pescanova fins a deixar-la a la vora de la desaparició", han afegit.

D'acord amb el criteri dels seus assessors jurídics, qualsevol quantitat a la qual finalment resulti condemnada la 'vella Pescanova' tindrà la naturalesa de crèdit concursal (fins i tot de crèdit concursal no concurrent) i estarà sotmès almenys a una quitació similar a la que van haver d'assumir els creditors en el concurs de creditors, equivalent al 97,5% dels crèdits.

Últimas noticias