La vacuna d'AstraZeneca "no augmenta el risc" de coàguls segons un assaig dels EUA

Aconsegueix una eficàcia del 79%

Per

Bolsamania | 22 mar, 2021

Els resultats d'un ampli assaig realitzat als EUA han demostrat que la vacuna contra el coronavirus desenvolupada per AstraZeneca i la Universitat d'Oxford té una eficàcia del 79% en la prevenció de la malaltia simptomàtica i del 100% contra la malaltia greu i l'hospitalització. A més, no s'hi ha trobat "major risc de trombosi".

L'anàlisi de seguretat i eficàcia de la vacuna, publicat dilluns, es va basar en 32.449 participants d'un assaig de fase 3.

En comparació, la vacuna de Moderna ha resultat ser més del 94% eficaç en la prevenció de la COVID, i la de Pfizer-BioNTech, del 95%. AstraZeneca va dir que continuaria analitzant les dades i prepararia l'anàlisi primària per presentar-la a l'Administració d'Aliments i Medicaments dels EUA per a la seva autorització d'ús d'emergència durant les pròximes setmanes.

Això es produeix poc després que una sèrie de països suspenguessin temporalment l'ús de la vacuna després dels informes sobre coàguls de sang en algunes persones vacunades. Els experts en salut van criticar durament la mesura, citant la falta de dades, mentre que els analistes van expressar la seva preocupació per l'impacte en l'acceptació de la vacuna a mesura que el virus continua propagant-se.

Alemanya, França, Itàlia i Espanya són alguns dels països que han reprès l'ús de la vacuna d'Oxford-AstraZeneca després que el regulador europeu de medicaments digués que la seva recerca inicial sobre els possibles efectes secundaris concloïa que la injecció era segura i eficaç.

El comitè de supervisió de la seguretat de les dades "no va trobar un major risc de trombosi o esdeveniments caracteritzats per la trombosi entre els 21.583 participants que van rebre almenys una dosi de la vacuna. La cerca específica de CVST no va trobar cap esdeveniment en aquest assaig".

Les accions de AstraZeneca pujaven gairebé un 1% a les primeres operacions del matí.

Últimas noticias