La UE investiga les exportacions de Tesla des de la Xina per possible dúmping

El fabricant nord-americà podria haver-se beneficiat de les subvencions xineses

Per

Bolsamania | 26 set, 2023

Actualitzat : 15:07

La Comissió Europea està investigant des de mitjans de mes la situació del cotxe elèctric xinès, per determinar si necessita establir un aranzel a la seva entrada al mercat europeu amb l'objectiu de protegir la indústria local, i en aquest procés una de les marques objecte de escrutini està sent el fabricant nord-americà Tesla, segons una informació de Bloomberg elaborada amb fonts properes a la matèria. Les accions de Tesla cauen un 1% al 'premarket' de Wall Street.

Aquestes fonts asseguren que durant el procés de recopilació de dades elaborat per la Comissió Europea va aparèixer el nom de Tesla com una de les possibles empreses que es beneficien de les subvencions que ofereix el govern de la Xina, una pràctica que per a l'organisme europeu està "distorsionant" el mercat.

En concret, la investigació intenta determinar si la Xina ha subsidiat Tesla i altres fabricants nacionals com BYD, SAIC Motor Corp i Nio Inc; i en cas afirmatiu establir un mecanisme de compensació per fomentar la competitivitat al mercat europeu.

Cal recordar que el 13 de setembre passat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va assegurar que "els mercats mundials estan ara inundats de cotxes elèctrics més barats", i que "el seu preu es manté artificialment baix gràcies a les enormes subvencions estatals".

"Això està distorsionant el nostre mercat i, com que no acceptem aquesta distorsió des de dins, tampoc l'acceptem des de fora", ha afegit.

Últimas noticias