La petroliera estatal d'Abu Dhabi, ADNOC, acorda la compra de Covestro per 11.700 milions

L'oferta està subjecta a un nivell d'acceptació mínim del 50% més una acció

Per

Bolsamania | 01 oct, 2024

La gegant estatal de petroli d'Abu Dhabi, ADNOC, i el grup alemany Covestro han arribat a un acord perquè el primer llanci una oferta pel segon a un preu de 62 euros per acció, xifra que suposa un import total de 11.700 milions de euros. Covestro puja un 3,5% a la Borsa alemanya aquest dimarts i cotitza ara als 57,90 euros.

El preu representa una prima d'aproximadament el 54% sobre el preu de tancament del 19 de juny de 2023, el dia anterior a qualsevol cobertura mediàtica sobre una possible transacció, i una prima del 21% sobre el preu de tancament del 23 de juny de 2024, l'últim preu de l'acció abans que Covestro anunciés l'inici de negociacions concretes amb ADNOC.

El Consell d'Administració i el Consell de Supervisió de Covestro han informat en un comunicat emès aquest dimarts que, després de la finalització de la transacció, ADNOC també comprarà noves accions de Covestro per un valor de 1.170 milions d'euros procedents d'una ampliació de capital.

L'oferta estarà subjecta a un nivell mínim d'acceptació del 50% més una acció i a les condicions habituals de tancament, que inclouen el control de fusions, el control d'inversions estrangeres i les autoritzacions de subsidis estrangers de la UE.

"Després d'una consideració acurada, el Consell de Supervisió i el Consell d'Administració de Covestro donen la benvinguda i donen suport a l'oferta pública d'adquisició anunciada per l'oferent. Els dos consells revisaran minuciosament el document de l'oferta després de la publicació i emetran les seves declaracions fonamentades. Subjecte a la revisió del document de l'oferta, el Consell d'Administració i el Consell de Supervisió assumeixen que recomanaran l'acceptació de l'oferta als accionistes de la companyia”, ha dit Covestro al comunicat.

Últimas noticias