La Justícia europea prohibeix a Ryanair imposar la llei irlandesa als seus treballadors internacionals

Els treballadors de Bèlgica van portar aquesta situació als tribunals

Per

Bolsamania | 14 set, 2017

Actualitzat : 13:19

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha sentenciat que la tripulació de Ryanair pot triar estar subjecta a la legislació laboral del país en el qual resideixi, i no a la de l'aerolínia irlandesa, segons informa Reuters.

Una resolució que sorgeix després que els tripulants de cabina de Ryanair a Bèlgica van portar la companyia als jutjats quan va afirmar que els seus empleats haurien d'estar sotmesos a les lleis laborals irlandeses. En concret, treballadors de nacionalitat portuguesa, espanyola i belga van ser contractats per Ryanair, o bé per Crewlink per posar-los a disposició de Ryanair com a personal de cabina (assistents de vol) entre 2009 i 2011.

Tots els contractes de treball estaven redactats en anglès, es regien pel dret irlandès i contenien "un acord atributiu de competència a favor dels tribunals irlandesos". Als contractes s'estipulava que les "prestacions laborals dels treballadors com a personal de cabina es consideraven efectuades a Irlanda", atès que exercien les seves funcions a bord d'avions amb aquesta matrícula.

No obstant això, es designava l'aeroport de Charleroi (Bèlgica) com a base (home base) dels treballadors. Aquests començaven i acabaven la seva jornada de treball en aquest aeroport i estaven obligats pel contracte a residir a menys d'una hora de la seva base.

Últimas noticias