La Generalitat rebaixa la fuga d'empreses a 2.500 trasllats de seus

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, carrega contra el decret que permet els moviments de seus

Per

Bolsamania | 19 set, 2018

Actualitzat : 15:13

La Generalitat de Catalunya ha minimitzat la diàspora d'empreses catalanes després del referèndum il·legal de l'1 d'octubre i l'ha xifrat en 2.500 trasllats de seus, fins al juliol de 2018. Xifra que és gairebé la meitat de la publicada pel col·legi de registradors que va elevar l'èxode a 4.000.

Així ho ha anunciat la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, durant la presentació de l'informe al qual es fa balanç dels efectes de la fugida d'empreses. El document analitza els moviments empresarials registrats a Catalunya durant aquest període i conclou que es van prendre 2.501 "decisions empresarials" per traslladar seus socials fora de Catalunya.

El pic d'aquests moviments es va donar el desembre i gener, quan es van moure 1.600 companyies, en comparació amb setembre de 2017, quan se’n van reubicar 50. Segons ha explicat Chacón, la majoria de les companyies que van emigrar són del sector serveis i van triar Madrid com a lloc per ubicar la nova seu.

L'informe reflecteix que en aquest moment ja s'ha tornat a la normalitat i el ritme de moviments empresarials ha tornat al que es produïa abans de la convocatòria de la votació sobre la independència de la regió.

Aquestes decisions empresarials corresponen a 3.700 CIFs (codis d'identificació fiscal), una xifra que equival al 0,59% de la base empresarial de Catalunya, segons la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que ha denunciat l'interès polític per "fomentar la por".

La consellera també ha carregat contra el decret del Govern de Mariano Rajoy que va facilitar aquests canvis de seus socials i ha dit que "té una marcada intencionalitat política i menysprea el dret dels accionistes".

Últimas noticias