"La fusió d'Air Europa amb IAG podria augmentar el preu dels vols"

L'OCU i el CECU han traslladat a la Comissió Europea les seves queixes davant aquesta decisió

Per

Bolsamania | 11 jun, 2024

Actualitzat : 15:30

La fusió entre Air Europa i el Grup IAG ha desencadenat la preocupació entre les associacions CECU i OCU, que han advertit a la Comissió Europea que aquesta decisió, "redueix la lliure competència i per tant l'oferta, cosa que causarà una disminució del nombre de connexions i augmentarà els preus. Unes circumstàncies especialment lesives en un context d'empobriment de les famílies com a conseqüència de la pujada de l'IPC, que ja acumula un increment del 16% en només tres anys".

En un comunicat han explicat que, “l'anunciada fusió només augmentaria la quota de mercat dels principals operadors. Amb menys competència, les aerolínies tindran menys incentius per oferir als consumidors més opcions, qualitat i una bona relació qualitat-preu”.

"A causa de l'increment vertiginós de les tarifes aèries l'estiu passat, CECU i OCU insten la Comissió Europea a no doblegar-se els interessos particulars de les companyies aèries i a tenir en compte principalment les necessitats de les persones consumidores".

Les associacions europees de consumidors s'han dirigit als comissaris Vestager i Reynders per expressar-los les seves preocupacions sobre la reducció del nombre de companyies aèries al mercat europeu a causa de les successives fusions i el conseqüent dany per a les persones consumidores europees.

Els han traslladat que, “en un temps en què els consumidors presten especial atenció a la seva economia domèstica, les fusions no solen traduir-se en bones notícies, més aviat el contrari. La Comissió Europea ha de centrar-se en els interessos dels passatgers i no en les reclamacions de les aerolínies en relació amb el que necessiten per consolidar-se i competir al mercat global Les aerolínies en general i les companyies europees en particular, estaran millor situades per competir de forma més efectiva als mercats mundials si s'enfronten a una competència real i satisfan les necessitats reals dels consumidors.”

Últimas noticias