La filial als EUA de Ferrovial s'adjudica l'ampliació de quatre carreteres a Texas

El contracte té un valor de 340 milions de dòlars

Per

Bolsamania | 22 jul, 2022

Ferrovial, a través de Webber, la filial de construcció als Estats Units, s'ha adjudicat l'ampliació de quatre carreteres a Texas per 340 milions de dòlars (equivalents a uns 332 milions d'euros), segons ha comunicat la companyia.

“El Departament de Transport de Texas ha seleccionat la companyia perquè dugui a terme projectes ubicats als comtats de Kaufman, Denton, Collin i Comal”, indiquen des de Ferrovial. Està previst que les obres comencin a finals del 2022 i finalitzin el 2025.

En el marc del primer dels contractes, Ferrovial augmentarà la capacitat de l'autopista Ruta Federal 80, ubicada al comtat de Kaufman, de quatre a sis carrils. Els treballs de l'obra, valorats en 119,5 milions de dòlars (equivalents a uns 116 milions d'euros), també comprenen la reconstrucció de les carreteres d'accés i la substitució de diversos ponts.

D'altra banda, al comtat de Denton, la companyia durà a terme el segon dels projectes, que inclou la reconstrucció i ampliació de les vies que actualment compta el tram que s'estén entre la IH35 i la FM 455. Un cop finalitzin els treballs, passarà a tenir sis carrils principals. L'import del contracte és de 111 milions de dòlars, uns 109 milions d'euros.

Ferrovial incrementarà també la capacitat d'un tram de 7,2 quilòmetres entre la FM 2514 i la Parker Road al comtat de Collin. L'abast de les obres inclou la reconstrucció de la carretera actual i la construcció de noves vies que donaran lloc a una autopista urbana de quatre carrils. El valor del contracte és de 50,4 milions de dòlars (uns 49,4 milions d'euros).

L'últim projecte és a Bulverde i comprèn l'ampliació en quatre quilòmetres de l'State Highway 46, que veurà incrementada la seva capacitat de dos a sis carrils. Entre les tasques, també hi ha les millores al clavegueram d'aigües pluvials i el desviament d'una canonada de gas.

Amb aquests contractes, Webber ja treballa en 51 projectes d'obra civil a Texas, Geòrgia, Virgínia i Carolina del Nord. La filial nord-americana de Ferrovial Construcción va anunciar recentment l'adjudicació de la construcció d'un tram d'aproximadament 5 quilòmetres de l'autopista I-74 per 262 milions de dòlars (equivalents a més de 230 milions d'euros).

Webber també ha estat seleccionada per a la construcció de dues carreteres a Texas per 161 milions de dòlars (equivalents a uns 142 milions d'euros) als comtats de Guadalupe i Hays. A més, participa, juntament amb Ferrovial Construcción, en el projecte de la I-35 a San Antonio per 1.500 milions de dòlars (equivalents a uns 1.273 milions d'euros).

Últimas noticias