La EMA autoritza l'ús del remdesivir, el fàrmac de Gilead, contra la Covid-19

La decisió ha estat molt ràpida: la sol·licitud es va fer el 5 de juny

Per

Bolsamania | 26 jun, 2020

Actualitzat : 12:42

L'Agència Europea del Medicament (EMA) ha recomanat a la Comissió Europea autoritzar la comercialització de remdesivir, el fàrmac de la nord-americana Gilead Sciences, per al tractament de la Covid-19 en adults i adolescents de més de 12 anys amb pneumònia.

Remdesivir és un antiviral que alenteix la producció de noves partícules del virus i, com a resultat, una infecció viral es desenvolupa amb menys rapidesa i els pacients en estat greu es recuperen una mitjana de quatre dies abans de l'habitual.

L'autorització d'aquest medicament, tal com destaca la EMA en un comunicat, s'ha accelerat mitjançant el procés de revisió contínua que l'organisme ha posat en marxa de manera excepcional per donar resposta a la pandèmia. Cal recordar que la sol·licitud es va fer el passat 5 de juny.

A principis de maig, la FDA (Food and Drug Administration) dels EUA també va autoritzar el seu ús d'emergència en hospitals. Aquesta autorització que no és el mateix que l'aprovació formal, que requereix un nivell més estricte de revisió.

La recomanació per la EMA es produeix en base dels resultats de l'estudi NIAID-ACTT-1, que ha avaluat l'efectivitat del tractament de 10 dies amb remdesivir en més de 1.000 pacients hospitalitzats. Aquest nou tractament va ser comparat amb placebo i la mesura d'efectivitat principal va ser el temps de recuperació, que va passar de 15 dies amb placebo a 11 amb el tractament de Gilead en el global de pacients, encara que en els més greus la diferència va ser de 18 dies amb placebo i 12 amb remdesivir.

Amb totes les dades a la mà, la EMA considera que el balanç de benefici-risc de la utilització de remdesivir és favorable en els pacients amb pneumònia que requereixen d'aportació d'oxigen.

Últimas noticias