La demanda elèctrica a Espanya baixa un 1,3% interanual el juliol

La solar fotovoltaica bat rècords i supera en un 32,9% les dades de producció de fa un any

Per

Bolsamania | 02 ago, 2023

La demanda elèctrica a Espanya va experimentar un descens de l'1,3% el juliol enfront del mateix mes de fa un any, després de descomptar els efectes de temperatura i laboralitat, segons dades de Red Eléctrica de España. Així mateix, durant l'any la demanda va baixar un 3,6% respecte al mateix període del 2022.

Per la seva banda, les renovables van generar un 8,3% més que durant el mateix mes del 2022 en anotar 11.001 GWh, xifra que ha suposat un 46,2% del total de la producció. A més, el 68,5% de la producció elèctrica del mes va procedir de tecnologies que no emeten CO2 equivalent.

Així, en registrar-se el juliol una quantitat més gran d'hores de llum, la solar fotovoltaica ha batut rècords històrics. D'una banda, ha registrat una producció màxima mensual de 4.507 GWh, un 32,9% més que durant el mateix període de l'any anterior. En aquest sentit, ha esdevingut la primera font de generació renovable del nostre país i tercera en el conjunt de les tecnologies en suposar el 18,9% del total.

Pel que fa a la generació d'origen eòlic, el juliol va ser de 3.930 GWh i va suposar el 16,5% de la producció total. La hidràulica, per part seva, va augmentar la seva producció un 28,8% respecte al mateix mes de l'any anterior i va anotar 1.345 GWh, el 5,7% del total al nostre país.

LA DEMANDA ELÈCTRICA PENINSULAR DESCENDEIX UN 1,6% EL JULIOL

Al sistema elèctric peninsular, la demanda del juliol va ser un 1,6% inferior respecte al juliol del 2022 tenint en compte els efectes de laboralitat i les temperatures. També va baixar en el total dels sis primers mesos un 3,9%. Cal assenyalar que les energies renovables van generar un 47,7% del total al mes, de les quals el 71,5% va procedir de tecnologies que no emeten CO2 equivalent.

A més, a nivell peninsular també destaca la solar fotovoltaica, que registra un nou màxim històric de cobertura, amb un 19,77%. No en va, el 14 de juliol la solar fotovoltaica va generar més energia que mai en un sol dia, amb un total de 159 GWh.

A BALEARS I CANÀRIES AUGMENTA LA DEMANDA D'ELECTRICITAT

Per contra, la demanda elèctrica a les illes va augmentar un 2,7%, una vegada tingut en compte els efectes de la laboralitat i les temperatures. Així, quant a generació, el cicle combinat és la principal font a les Balears, amb un 59,1%, mentre que l'energia renovable i sense emissions de CO2 equivalent va representar el 9,5% del total a la comunitat balear. A més, l'enllaç submarí entre Península i Mallorca va contribuir a cobrir el 22,7% de la demanda elèctrica de les illes.

Pel que fa a l'arxipèlag canari, la demanda d'energia elèctrica, una vegada tinguts en compte la laboralitat i les temperatures, es va incrementar un 3,4% respecte al mateix mes de l'any anterior. Igual que passa a les Illes Balears, el cicle combinat és la font de generació més gran amb un 34% del total. Per la seva banda, les renovables i les tecnologies lliures d'emissions van representar el 32% de la producció, i l'aportació de l'eòlica era d'un 27,1%, xifra que la situa per sobre de la mitjana nacional.

Últimas noticias