La CNMV suspèn la negociació de Soltec: no publicarà els resultats a temps

La companyia diu que li és "impossible" presentar els comptes fins que no tingui la revisió de l'auditor

Per

Bolsamania | 27 set, 2024

Actualitzat : 09:54

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha decidit suspendre "cautelarment" la negociació de Soltec Power Holdings fins que difongui la informació financera del primer semestre del 2024. La companyia, per part seva, ha comunicat la "impossibilitat" de presentar els seus resultats davant la necessitat de "completar la revisió detallada, i, per tant, més exhaustiva que una revisió limitada, que està fent l'auditor de comptes de la societat, Ernst & Young".

Soltec ha explicat que aquestes conclusions requereixen de comprovacions i anàlisis addicionals als efectes de "poder reflectir adequadament" determinats impactes en els estats financers indicats i que principalment fan referència a l'anàlisi de potencials impactes negatius sobre els marges de determinats projectes derivats de retards a la execució i/o l'esmena d'incidències durant els períodes de garantia.

Així mateix, al·ludeix a l'ajust en la valoració dels actius en operació al Brasil (Araxà i Pedranòpolis) com a conseqüència de la revisió estratègica en curs, i en aquest marc es planteja la potencial desinversió d'aquests actius.

Amb tot, Soltec ha avançat que l'estimació inicial d'ingressos al tancament del primer semestre del 2024 se situa al rang de 250-260 milions d'euros. "La publicació dels resultats del primer semestre del 2024 es durà a terme tan aviat com conclogui la revisió en curs i serà anunciada pels canals oficials establerts a aquest efecte tan aviat com sigui coneguda", ha afegit.

La decisió de la companyia que el seu auditor de comptes procedeixi a una revisió detallada dels estats financers del primer semestre se situa en el context de la comunicació d'informació privilegiada remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors el dia 1 d'abril passat del 2024, en què s'informava de discrepàncies en el procés de formulació dels comptes anuals consolidats de l'exercici 2023 relacionats amb els contractes amb clàusula de Bill & Hold.

NEGOCIACIONS PER REESTRUCTURAR EL DEUTE

D'altra banda, Soltec ha donat a conèixer l'inici de negociacions amb les entitats financeres creditores de Soltec Energías Renovables, la seva divisió industrial, amb l'objectiu de tancar un acord de reestructuració que garanteixi el futur de la companyia a causa de la decisió d'una de les entitats del sindicat de no estendre la pròrroga tàcita prevista fins al 30 de novembre en relació amb el préstec sindicat de 90 milions d'euros de pòlissa de crèdit revolving i la línia de crèdit d'avals de 110 milions d'euros.

"La companyia confia a poder assolir amb les entitats creditores un acord que resolgui la situació actual i permeti la correcta execució dels plans de transformació i impuls de la companyia sobre la base del seu nou pla estratègic", ha conclòs.

Últimas noticias