La CNMV suspèn de cotització a Talgo davant la possible OPA de l'hongaresa DJJ

Els títols del fabricant de trens espanyol es disparaven més d'un 9%

Per

Bolsamania | 08 feb, 2024

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès de manera cautelar la cotització de les accions de Talgo a la borsa després de conèixer l'interès de l'empresa hongaresa DJJ (Dunakeszi Jármüjavító), que forma part del grup Magyar Vagon, per aconseguir el 100% de la companyia.

Els títols de Talgo es disparaven un 9,38% al Mercat Continu, davant els rumors que el hòlding ferroviari hongarès llançaria, de manera imminent, una oferta pública d'adquisició d'accions (OPA) sobre l'empresa espanyola.

Mitjançant un fet rellevant, la CNMV ha comunicat que ha decidit "suspendre cautelarment, amb efectes immediats, a l'empara de l'article 64 de la Llei 6/2023, del 17 de març, dels Mercats de Valors i dels Serveis d'Inversió, la negociació a les Borses de Valors i al Sistema d'Interconnexió Borsari de les accions de Talgo, i altres valors que donin dret a la seva subscripció, adquisició o venda, mentre és difosa una informació rellevant sobre l'entitat esmentada".

El mes de novembre passat, DJJ ja va mostrar el seu interès en Talgo, que va comunicar al mercat que havia rebut una oferta de compra sobre el 100% de les seves accions a 5 euros per títol.

"En relació amb la informació publicada en premsa avui, la societat informa que ha rebut una manifestació preliminar de potencial interès en la formulació d'una oferta pública d'adquisició (OPA) sobre la totalitat de les accions de la societat per part d'un grup empresarial hongarès, a un preu de 5 euros per acció", va explicar l'empresa.

La possibilitat que Talgo sigui comprada per un altre competidor o algun inversor no és nova. Des de fa uns quants anys, diferents analistes han anticipat una OPA sobre la companyia, ja que Trilantic, el fons d'inversió que n'és principal accionista, des del 2006 forma part de l'accionariat i acumula fortes plusvàlues que vol fer.

Últimas noticias