La CNMV ajorna 2 anys l'obligació de tenir un 40% de conselleres a les cotitzades

Eliminarà el terme 'corrupció' del codi per no causar la impressió que a les cotitzades espanyoles els afecta més

Per

Europa Press | 02 jun, 2020

El president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Sebastián Albella, ha avançat que fixarà un termini de dos anys, d'aquí a 2022, perquè les cotitzades nomenin com a mínim un 40% de dones conselleres. Fins ara les recomanacions indicaven que les companyies havien de comptar com a mínim amb un 30% de dones als seus consells d'administració al 2020, un objectiu que Albella creu que s'aconseguirà.

Així ho ha anunciat durant el VIII Fòrum Anual del Conseller organitzat per KPMG, El País i l'IESE, amb la col·laboració d'AON i Gobertia, un esdeveniment que ha començat aquest dimarts i que es prolongarà unes quantes jornades.

El document sobre el codi de bon govern es troba en fase de modificació i precisament l'àmbit de la diversitat és un dels punts que més peticions ha rebut, segons ha reconegut el president de l'organisme supervisor.

"Evidentment, hem de modificar aquesta recomanació. Hem rebut nombrosos comentaris i observacions a la proposta inicial sotmesa a consulta", ha dit. D'aquesta manera, Albella ha admès que seran "sensibles" a les múltiples peticions de donar un termini a les cotitzades, i fixaran un termini de dos anys per a la consecució d'aquest objectiu.

ELIMINAR EL TERME 'CORRUPCIÓ'

D'altra banda, ha explicat que es faran alguns retocs de la recomanació sobre els passos a seguir en cas que un conseller es vegi afectat per una circumstància que pugui impactar greument sobre la reputació de la companyia.

En aquest sentit, el codi esmentava expressament el terme 'corrupció' i és una expressió que ha generat també múltiples suggeriments, per la qual cosa la CNMV les considerarà perquè no es creï la impressió que les cotitzades espanyoles es veuen més afectades per aquesta mena de problemes que les d'altres països.

Al seu torn, Albella ha dit que el nou document establirà les bases perquè les companyies estableixin polítiques de comunicació i interacció amb els mitjans de comunicació i perquè tractin tots els accionistes de manera igualitària i asimètrica en matèria de contacte i informació. Com a resultat de la situació generada pel coronavirus, la CNMV també recomanarà a les empreses cotitzades que es dotin dels mitjans telemàtics necessaris per poder no sols difondre per videoconferència les juntes generals, sinó també perquè l'assistència i el vot es pugui fer en remot.

Igualment, s'adaptarà la Responsabilitat Social Corporativa a les noves tendències dominants relacionades amb la sostenibilitat i altres factors socials, i es demanarà el reforçament del paper de les auditories externes en els processos de supervisió de la informació financera i no financera. També se sol·licitarà que la comissió d'auditoria no sols vetlli perquè els controls existeixin, sinó també perquè s'apliquin.

Últimas noticias