La CE ultima el plec de càrrecs amb les seves objeccions a la fusió Orange-MásMóvil

Aquest document és habitual en aquestes transaccions i arreplegarà tots els dubtes de l'organisme

Per

Bolsamania | 20 jun, 2023

La Comissió Europea (CE) està a punt d'enviar un plec de càrrecs a Orange i MásMóvil en què s'enumeren les possibles raons per vetar la fusió entre el segon i el quart operador de telefonia mòbil d'Espanya, segons ha publicat dilluns Bloomberg citant persones familiaritzades amb l'assumpte.

Aquest plec és habitual en aquest tipus de transaccions i recollirà totes les objeccions i dubtes que l'organisme té sobre la transacció i el seu impacte al mercat. El document contindrà aquestes preocupacions i potencials mesures correctores (remeis). Aquest és un pas previ a la decisió final, la data límit del qual està marcada per al dia 4 del proper mes de setembre.

Segons publica Bloomberg, aquest plec es publicarà i enviarà a les parts properament, donant opció a aquestes a oferir algunes de les possibles condicions que la Comissió exigeixi per a l'aprovació d'aquesta operació.

"El procés continua avançant amb normalitat i la publicació dʻaquestes mesures correctores o condicions podria ajudar a avançar el grau de duresa de la Comissió respecte a lʻoperació", comenten els experts de GVC Gaesco.

Hi ha diversos actius amb alt risc de ser objecte de remeis, afegeix GVC, com la infraestructura fixa o l'espectre mòbil sobreposat entre els dos operadors i que podrien servir per a fortalesa algun rival del mercat.

ES TIRA ENDAVANT O NO?

Morgan Stanley ha publicat un informe en què assenyala que, segons la seva opinió, la decisió final de la CE sobre si donar llum verda o no a la fusió s'endarrerirà fins a l'octubre.

A més, creu que hi ha tant raons per les quals l'operació podria tirar endavant com raons per pensar que es pot trobar amb obstacles. Pel que fa a les primeres, ressalta el gran nombre d'operadors a Espanya i el fet que MásMóvil i Orange España es complementen bé. Entre les segones, recorda que la CE ja va bloquejar fusions el 2016 al Regne Unit i Dinamarca i que a Espanya ja s'està veient com pugen els preus mòbils. "Això pot fer que la CE desconfiï de futures pujades de preus després d'una fusió hipotètica", diu el banc.

Últimas noticias