Juventus puja un 5% en borsa després de la seva contundent victòria davant el FC Barcelona

L'equip es revalora el 2017 un 75%

Per

Bolsamania | 12 abr, 2017

La rotunda victòria de la Juventus de Torí per 3-0 davant del FC Barcelona a l'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions ha sortit dels terrenys de joc. El conjunt italià puja un 4,12% a la Borsa de Milà, on cotitza des de 2001. En l'obertura del mercat el valor va aconseguir una pujada del 7% i va aconseguir els 0,535 euros per acció.

L'alegria dels aficionats bianconeros va a línia amb la dels inversors. El conjunt lidera la Sèrie A de manera solvent, finalista de la Copa d'Itàlia i, finalment, la seva bona posició per aconseguir els semifinals de la Champions League fan que l'equip sigui un valor en alça. El 2017, Juventus puja en borsa un 75% i, la gran actuació de l'equip dimarts passat, l’ha situat en màxims anuals.

El seu resultats esportius van a línia de la seva situació econòmica. L'actual campió de la Sèrie A va aconseguir doblegar els seus beneficis després de facturar 387,9 milions a la temporada 2015-2016, segons va informar la Junta General d'Accionistes celebrada el 22 d'octubre del 2016. La major part d'aquesta partida, com a la majoria dels clubs són els ingressos de televisió que són la principal font d'ingressos de la Juventus que ascendeix a 194,9 milions d'euros. Encara que a nivell percentual, el major increment arriba pels contractes de patrocini que han reportat 70 milions d'euros i ha millorat en un 31,5%. El nou contracte que va signar amb Adidas també va suposar una font addicional d'ingressos en concepte de licensing i productes oficials, valorat en 13,5 milions. D'altra banda, el deute del club se situa per sobre dels 205 milions d'euros.

Durant l'estiu de 2016, el conjunt va realitzar una operació molt reeixida amb la venda del futbolista Paul Pogba per 120 milions d'euros que a nivell econòmic va ser un gran èxit i, segons assenyalen els experts, també ha estat un encert des del punt de vista esportiu. En aquests moments, Paulo Dybala és la gran estrella del conjunt bianconero. L'autor de 2 de 3 gols de l'equip durant la seva gesta davant del FC Barcelona és objecte de desig dels grans equips mundials que podria convertir-se en una altra font d'ingressos per al club.

DE LA MÀ DELS AGNELLI

El 63,77% de la Juventus de Torí pertany a Exor NV. Aquesta societat és la via per la qual la família Agnelli canalitza les seves inversions. Per això, el president del club és un dels membres de la saga, Andrea Agnelli. A més de l'equip de futbol, la família gestiona el 30% de les accions de Fiat (i el 44% dels drets de vot) i el 23% dels títols de Ferrari (el 33% dels drets de vot).

Segons la revista Forbes, Exor és la quarta companyia familiar més gran del món. Un imperi de 13.000 milions d'euros que en aquests moments té al capdavant un 'Agnelli', que no predica amb el cognom: John Elkann.

Últimas noticias