JP Morgan prefereix Aena enfront de Ferrovial: "Veiem més riscos en contractació"
"Destaquem la cartera de comandes de tots els temps dels contractistes francesos", afirmen
- En castellano: JP Morgan prefiere a Aena frente a Ferrovial: "Vemos mayores riesgos en contratación"
La incertesa per la guerra a Ucraïna ha sumat un nou ingredient a la inestabilitat i volatilitat dels mercats. Quan semblava que es deixava enrere el coronavirus, ha arribat un nou succés geopolític per alterar-ho tot. Els analistes de JP Morgan han analitzat la sensibilitat del sector de les infraestructures a l'augment dels preus del petroli i l'impacte de la compra d'energia dels consumidors. Del seu informe es desprèn que prefereixen Aena, amb recomanació de sobreponderar, que Ferrovial, neutral.
"Veiem més riscos en les divisions de contractació de Ferrovial", expliquen a l'escrit, en què alerten que l'estaflació és un risc per a les activitats de contractació en general. "No obstant, destaquem la cartera de comandes de tots els temps dels contractistes francesos, assegurada per la protecció cost plus per als grans contractes", afegeixen.
És per això que sota aquest context, la indexació a l'evolució dels preus de diversos actius serà positiva per als beneficis i compensarà l'impacte de l'augment dels rendiments de les valoracions, tal com indiquen aquests experts.
D'altra banda, creuen que hi ha una sensibilitat limitada entre el trànsit a les autopistes franceses i els preus del petroli, tenint una correlació molt més gran respecte al producte interior brut (PIB). "Amb les expectatives de trànsit per al 2022 situades al voltant del 102% del nivell del 2019, en comparació amb el PIB, que s'espera que sigui el 104% del 2019 (després de la recent revisió a la baixa), veiem un risc limitat per les estimacions", indiquen.
La sensibilitat dels aeroports és històricament més alta, però les expectatives del trànsit, al voltant del 68% de les d'abans de la pandèmia, signifiquen que veuen que el comerç de reobertura és probablement més fort aquí que la pressió sobre els viatges pel augment dels preus del petroli i la menor compra d'energia dels consumidors, especialment en els aeròdroms de curta distància i de lleure.
De fet, sostenen que la reobertura del comerç és el motor més fort, amb el sector un 16% per sota encara dels nivells assolits el 2019. “En general, encara que alguns actius haurien mostrat històricament un alt risc de rebaixes, concloem que, per ara, les expectatives segueixen sent en general poc exigents després de la Covid-19 i és poc probable que es posin en perill en aquesta fase”, afirmen.
Per tot això, veu Vinci, amb recomanació de sobreponderar, com la millor opció: "És el que ofereix la major protecció, al nostre parer, amb els seus principals actius de concessió indexats a l'IPC (autopistes de peatge i principals aeroports) i una visibilitat més gran en la contractació". Així mateix, per ordre de preferència, també es queden amb Eiffage i Aena, amb recomanació de sobreponderar; Ferrovial i Fraport, neutral; i ADP, infraponderar.