JP Morgan avisa: "Compte amb la banca espanyola"

Els crèdits a pimes van caure un 4,6% al juliol respecte al mateix mes de 2015

Per

Bolsamania | 19 set, 2016

Actualitzat : 13:25

En un informe enviat a clients aquest dilluns, el banc americà analitza la situació del sector bancari espanyol i demana "compte amb la banca espanyola". JP Morgan espera que els ingressos nets per interessos es mantinguin sota pressió el proper any i atribueix aquesta situació principalment a un creixement menor del que s'esperava dels préstecs a les petites i mitjanes empreses (pimes).

La banca europea no passa pel seu millor moment. De fet, durant les caigudes de l'última setmana a l'IBEX ha estat un dels sectors més castigats, a la qual cosa es va unir divendres la notícia de la demanda per 14.000 milions de dòlars a Deutsche Bank per part de la justícia nord-americana.

ELS INGRESSOS PER INTERESSOS SÓN LA CLAU

JP Morgan destaca com a principal risc el descens dels ingressos nets per interessos. Aquesta xifra és una de les principals fonts de caixa per als bancs i la firma americana culpa de la caiguda dels préstecs a pimes, que van registrar una caiguda del 4,6% al juliol respecte al mateix mes de 2015, com el causant d'aquesta situació.

A causa d'aquesta retallada en els ingressos per interessos, el banc d'inversió americà preveu caigudes en el benefici abans d'impostos d'entre el 14% i el 36%, amb Banc Sabadell com el més afectat. El banc català, que cau més d'un 26% des de començaments d'any, reduiria el seu resultat abans d'impostos en un 69%, de manera que JP Morgan deixa la seva recomanació a "neutral", amb un preu objectiu d'1,20 euros.

Un altre dels principals problemes és l'excés d'actius tòxics i la pressió per reduir aquests actius per part del Banc Central Europeu i del Banc d'Espanya. Des de JP Morgan creuen que els bancs espanyols podrien accelerar aquest procés mitjançant la quitació i venda de deutes, fet que comportaria un augment de les provisions per complir les noves normes de capitalització bancària.

SANTANDER, L'ÚNIC AMB RECOMANACIÓ DE COMPRA

A causa d'aquestes dificultats del sector bancari espanyol, JP Morgan només recomana assumir riscos amb Banco Santander. Els nord-americans conviden a comprar accions de l'entitat presidida per Ana Botín amb un preu objectiu de 4,85 euros. Els seus títols cotitzen ara mateix a 3,94 euros i encara segueixen sense recuperar els nivells previs al Brexit (4,16 euros).

Per al segon valor bancari amb major capitalització de la borsa espanyola, els nord-americans recomanen mantenir una posició "neutral" i esperen que els propers dotze mesos les accions del banc pugin fins als 6,25 euros.

Per a Caixabank, JP Morgan també manté una recomanació "neutral", amb preu objectiu de 2,50 euros per acció. El mateix consell dóna per a Bankia i Sabadell, que espera que cotitzin al voltant dels 0,75 i 1,20 euros respectivament.

Els més malparats són Bankinter i Banco Popular. Per a tots dos manté la seva recomanació de venda i fixa els seus preus objectiu en 4,95 i 1,20 euros respectivament.

Últimas noticias