José Vicente de los Mozos és el favorit per ser nou conseller delegat d'Indra

També sonen Miguel Ángel Panduro i Tobías Martínez

Per

Bolsamania | 18 mai, 2023

José Vicente de los Mozos, actual president d'Ifema i expresident de Renault Espanya, és el principal favorit per ser el nou conseller delegat d'Indra, en substitució d'Ignacio Mataix, segons publiquen aquest dijous diversos mitjans financers.

De los Mozos és el candidat que més agrada d'una terna formada per Miguel Ángel Panduro, actual CEO d'Hispasat, i Tobías Martínez, exconseller delegat de Cellnex, segons informa El Confidencial.

Està previst que la Comissió de Nomenaments d'Indra presenti al Consell d'Administració la llista de candidats, amb l'objectiu de prendre una decisió i en proposar el nomenament a la propera Junta d'Accionistes.

El nomenament del nou CEO completarà la presa de control realitzada pel govern espanyol, que vol convertir Indra en el grup de referència al camp de la Defensa i Seguretat, dins del nou escenari marcat per la guerra d'Ucraïna i l'augment de la despesa pública en aquests sectors.

En aquest sentit, Indra ha estat notícia aquesta setmana perquè Escribano Mechanical & Engineering, empresa familiar espanyola especialitzada en innovació i tecnologies de Defensa, ha adquirit un 3% del capital, en una operació valorada en més de 65 milions d'euros, i convertit així en el segon soci industrial, amb l'objectiu d'assolir-ne el 10%.

Escribano s'ha sumat així al grup basc SAPA, especialitzat en Defensa i dirigit per la família Aperrabay, que va comprar el 5% del capital per formar un nucli d'accionistes espanyols a la companyia.

Darrere d'aquestes entrades, Indra està controlada pel Govern, a través de la SEPI, amb un 25%. També són presents a l'accionariat el gestor nord-americà d'actius Fidelity, que controla gairebé el 10% del capital, i Amber Capital, el hòlding de l'empresari Joseph Oughourlian, propietari del 5%,

Últimas noticias