Johnson & Johnson cau amb ganes després d'arrencar el judici dels opioides

Les seves accions lideren les pèrdues del Dow Jones aquest dimecres

Per

Bolsamania | 29 mai, 2019

JOHNSON & JOHNSON

22:15 19/09/24

  • 164,82
  • -0,80%-1,33
  • Max: 166,37
  • Min: 164,42
  • Volume: -
  • MM 200 : 153,39

El fiscal general d'Oklahoma, Mike Hunter ha responsabilitzat la farmacèutica Johnson & Johnson de provocar una addicció generalitzada a aquest fàrmac, en distribuir-lo a través d'una publicitat enganyosa. Dels tres laboratoris acusats en un principi, Johnson & Johnson, n'ha estat l'únic que no va aconseguir un acord amistós amb el fiscal per evitar una demanda i en conseqüència, aquest dimarts ha arrencat el seu judici.

La companyia vol demostrar que no va pressionar perquè el prescrivissin excessivament, mentre està acusat d'haver contribuït a la mort d'unes 400 mil persones per sobredosi als Estats Units des de fa 20 anys.

Segons The Wall Street Journal en el judici, Hunter va comentar que entre 2007 i 2017 "4.653 residents d'Oklahoma van morir per sobredosi d'opioides". Mentre que l'advocat del laboratori, Larry Ottaway, destacava que si Johnson & Johnson va dir a finals de la dècada de 1990 que els opiacis eren "rarament addictius", va ser perquè l'agència de medicaments dels Estats Units, l'FDA, subscrivia aquesta apreciació.

Però el fiscal general va acusar el laboratori d'actuar per "avarícia", presentant de manera "cínica i enganyosa" els opioides com un "medicament màgic" contra el dolor. "La cobdícia va causar la devastadora epidèmia d'opioides d'Oklahoma". Un fiscal adjunt al cas, ha xifrat en 870 milions de dòlars anuals la suma que hauria de gastar aquest estat per posar fi a la crisi sanitària.

Així, les accions de la companyia són aquest dimecres les més castigades del Dow Jones i es deixen més d'un 4%, fins als 131,37 dòlars.

Últimas noticias