Jefferies eleva el preu objectiu d'ACS, però recomana "continuar sent cautelosos"

Els analistes esperen que el tercer trimestre reflecteixi un període estable per a la construcció

Per

Bolsamania | 10 oct, 2023

Jefferies ha elevat el preu objectiu d'ACS, des dels 29 fins als 33 euros, però recomanen "continuar sent cautelosos". Sense canvis amb el consell de mantenir, asseguren que la incertesa al voltant de la generació del 'free cash flow' (FCF) a llarg termini i els rendiments d'inversions futures "ens manté al marge". Els analistes esperen que el tercer trimestre reflecteixi un període estable per a la construcció.

Com assenyalen al seu darrer informe, la cartera d'Abertis "segueix molt palanquejada i necessitada d'inversions per ampliar una durada escurçada (Sanef/Sapn). Una adquisició de l'SH-288 finançada amb deute hauria de ser possible mantenint la qualificació de grau d'inversió, però altres transaccions exclusivament amb deute podrien ser un desafiament”.

Més enllà de les previsions divisionals de Hochtief, preveuen una entrada constant de comandes de Dragados amb una contracció del marge propera al mínim. "El flux de caixa serà feble estacionalment, impulsat per les sortides de capital circulant, i eleva la nostra estimació de deute net al voltant de 1.600 milions d'euros".

Consideren que la pròpia ACS té marge de maniobra de fins a 3x EBITDA per fer adquisicions que probablement arribin a través d'Abertis en forma d'inversions concessionals més significatives. "Qualsevol actualització dels processos en curs i l'associació estratègica amb Mundys serà interessant", afegeixen.

Pel que fa a les accions de la companyia, destaquen que registren un rendiment superior fins avui impulsat per la construcció i SH-288. "Les accions d'ACS han seguit un camí semblant al de la filial cotitzada Hochtief, que representa al voltant del 54% del valor accionari implícit d'ACS segons el preu actual, beneficiant-se de les mateixes tendències de construcció i efectiu".

Com a propietari del 50%, ACS també veu un benefici més gran del sòlid exercici d'Abertis i de l'entrada d'efectiu esperada d'uns 2.100 milions de dòlars per la venda d'una participació del 58% en SH-288 a Abertis. "Amb una caiguda del voltant del 6% respecte al pic, els propers catalitzadors probablement seran actualitzacions sobre els processos de licitació de noves concessions, que estan en curs", diuen.

En general, pel que fa al sector d'infraestructures, a Jefferies consideren que el model està sota pressió pels tipus d'interès més alts, una intervenció política més gran i una menor contribució al creixement dels guanys a causa de la recuperació de la covid. "En aquest difícil context, preferim actius no regulats, perfils de demanda defensius i grans descomptes en les valoracions". "En un context més desafiador, seguim sent selectius a tota la infraestructura europea", asseguren.

Últimas noticias