Jefferies apuja el preu a Fluidra i millora la seva previsió de resultats del tercer trimestre

Fins als 28 euros, des dels 26 euros previs, i manté la recomanació de compra

Per

Bolsamania | 04 oct, 2024

Jefferies ha pujat el preu objectiu a Fluidra, fins als 28 euros, des dels 26 euros previs, i manté la recomanació de compra. Alhora, ha millorat la previsió de resultats. La companyia publicarà els comptes del tercer trimestre el proper 31 d'octubre.

"Un estiu millor del que s'esperava després d'un inici lent/retard i comparacions fàcils encara impactades per la reducció d'inventari haurien de portar a una millora seqüencial contínua en el creixement al tercer trimestre", assenyalen els analistes.

Tenen "una confiança més gran" que Fluidra complirà la guia del 2024 i el creixement el 2025. Com expliquen al seu darrer informe, al començament del tercer trimestre, hi havia el risc que la temporada d'estiu fos més curta a causa d'un inici endarrerit per un clima desfavorable.

Tot i això, va resultar millor del que s'esperava, amb un clima favorable a les regions clau, en particular al setembre, que va compensar part de la debilitat inicial. "Les nostres dades per al mercat dels Estats Units mostren que els dies plujosos van disminuir un 11% interanual i els dies càlids per a l'ús de la piscina van augmentar un 7% interanual", afegeixen.

A més, destaquen que Fluidra ha "sorprès positivament" aquest any amb uns marges bruts que van assolir gairebé el 56% al primer semestre, més de 330 punts bàsics més que durant el mateix període de l'any anterior, "com a resultat dels estalvis del programa de simplificació i una combinació més favorable els EUA".

En aquest sentit, a Jefferies hi veuen més avenços, "ja que Fluidra només està a la meitat del programa de simplificació", que finalitza el desembre del 2025".

Tot i això, afirmen que "aquest progrés ha estat menys evident a nivell de marge EBITDA fins ara, principalment a causa de l'elevada inflació laboral que ha impulsat les despeses de venda, generals i administratives a l'alça (+7% al primer semestre, amb +12% al segon trimestre) malgrat una lleugera disminució orgànica dels ingressos (-1,5% al primer semestre, amb +1% al segon trimestre)”.

"Els nivells d'inflació més baixos i un mercat laboral menys ajustat als EUA haurien de donar alleujament en el futur", diuen.

Els experts esperen una millora seqüencial addicional en el creixement al segon semestre amb l'impacte de la reducció d'inventari de l'any passat, així com una pressió menor en el segment de nova construcció i remodelació.

"Les dades recents de permisos de HBW a Florida i Texas mostren una millora seqüencial tant en la quantitat de permisos de pool com en el valor amb preus de pool elevats. Fluidra ha pogut protegir bé els marges en un mercat en declivi i el retorn del creixement hauria d'ajudar al palanquejament operatiu. Modelem una alta caiguda de vendes addicionals atesos els costos/inversions incrementals limitats necessaris per al lliurament”, exposen.

Amb aquest escenari, a la companyia eleven les seves estimacions d'EBITDA ajustat en un 2% per 2024-2026 "impulsat per un augment dels ingressos amb més confiança en el retorn al creixement de la indústria de piscines, així com els beneficis del cicle de reducció dels tipus d'interès".

Últimas noticias