Isolux se salva de la liquidació: la companyia acorda amb els bancs retallar la seva mida a la meitat
Se segregarà en tres empreses i es quedarà amb un màxim de 2.000 treballadors, el 40% de la plantilla actual
- En el pla laboral, comptarà amb 1.000 empleats dels 5.000 que sumen la seva plantilla actual
- En castellano: Isolux se salva de la liquidación: la compañía acuerda con los bancos recortar su tamaño a la mitad
Isolux reduirà la seva mida i el seu negoci gairebé a la meitat per tal de garantir el seu futur i evitar la liquidació, segons planteja el grup de construcció i enginyeria en el pla de viabilitat que ha dissenyat i que aquest divendres va aconseguir el vistiplau dels seus socis i creditors.
Per això, la companyia controlada per la banca i en situació de 'preconcurs' se segregarà en tres empreses. La primera d'elles integrarà els projectes viables i que generarà caixa i serà la que doni continuació a l'actual Isolux.
No obstant això, aquesta 'nova Isolux' serà una companyia amb una dimensió del voltant de la meitat de l’actual. Comptarà amb 204 projectes del total de 400 que ara té el grup i generarà una xifra de negoci d'uns 500 milions d'euros.
En el pla laboral, comptarà amb 1.000 empleats dels 5.000 que sumen la seva plantilla actual, si bé podria assumir altres 1.000 en cas que algun dels projectes que s’aparquin en les altres dues societats esdevinguin viables i passin a la companyia principal.
Per contra, en vista de la complexitat d'aquest pla de viabilitat i el seu impacte en el balanç del grup, el consell d'administració d'Isolux ha tornat a posposar, per tercera vegada, l'anàlisi i aprovació dels comptes de la companyia de 2016. No obstant això, preveu una nova reunió abans que conclogui el mes de maig per ratificar-les.
PRECONCURS DE CREDITORS
El passat 31 de març, Isolux Corsán es va declarar en preconcurs de creditors. De nou, Santander va portar la veu cantant del procés junts amb Caixabank i Bankia, que controlen la major part de l'accionariat de l'empresa.
Isolux fa anys que té grans problemes entorn al seu deute, ja que la inversió en energies renovables poc madures i ineficients, com la termosolar, la pervivència de la qual només estava assentada en les subvencions públiques.
L'accionariat de la companyia va quedar compost per bancs i bonistes en un 94,67%, mentre que els anteriors accionistes (Luis Delso, entre ells) de control van diluir la seva participació fins al 5,43%.
La companyia encara manté un deute de 2.200 milions d'euros que va ser refinançat el 2016, però encara necessita noves injeccions de capital en un procés que recorda al d'Abengoa, que també va estar en preconcurs. La companyia que presideix Nemesio Fernández-Cuesta necessita una aportació d'entre 300 i 400 milions d'euros per garantir-ne la liquiditat.