Indra potenciarà les capacitats de l'Eurofighter per millorar la detecció d'amenaces

Les millores incrementaran la supervivència de l'aeronau militar

Per

Bolsamania | 17 jul, 2023

Indra ha decidit avançar en la modernització del caça militar Eurofighter Typhoon. La companyia ampliarà la banda de recepció del DASS Praetorian perquè l'aeronau detecti de manera més precisa les amenaces i "volar de manera segura a les missions més complexes", ha assegurat la companyia en un comunicat.

Aquesta notícia s'ha donat a conèixer després de la celebració el cap de setmana passat de la Royal International Air Tattoo, "l'esdeveniment aeri militar més gran del món", en què es va realitzar una "demostració estàtica de les principals funcions que s'hi afegiran".

Aquesta proposta serà traslladada primer als països socis del projecte Eurofighter Typhoon, Alemanya, Espanya, Itàlia i el Regne Unit, i posteriorment s'oferirà als "clients d'exportació". "El seu desenvolupament incrementarà la supervivència de l'aeronau i estableix les bases per a la integració del sistema de defensa amb el radar E-Scan d'alta capacitat", ha assenyalat Indra.

Això implica, tant al nou radar ECRS Mk1, desenvolupat per Hensoldt i Indra amb el suport de Leonardo "per a les forces aèries d'Espanya i Alemanya", així com a l'ECRS Mk2, "actualment en desenvolupament per Leonardo i BAE Systems amb la participació d'Indra per als Eurofighter Typhoon del Regne Unit, i els ECRS MK0 amb què operen Kuwait i Qatar”.

Aquestes millores al DASS Praetorian incorporaran "un nou processament digital de senyal avançat" i "nous algorismes de processament de senyals" que permetran "incrementar la seva velocitat de processament, capacitat i memòria".

El director de plataformes de Defensa d'Indra, Pedro Barco, ha destacat la capacitat d'Indra d'"accelerar el desenvolupament de la nova generació de tecnologies que els exèrcits europeus demanen”, posant el focus en què la companyia és l'”única que participa en l'evolució del sistema d'autoprotecció i el desenvolupament de les dues noves versions del radar”.

Últimas noticias