Indra implantarà la seva tecnologia a la xarxa de transport 'verd' de Brisbane (Austràlia)

Per

Bolsamania | 08 set, 2022

Indra s'ha adjudicat un contracte a Austràlia per implantar la seva tecnologia de gestió del transport públic als nous vehicles nets i ecològics de la xarxa de Brisbane Metro. Així ho ha comunicat aquest dijous la companyia, que ha explicat que el projecte inclou el suport tècnic i els serveis de manteniment del sistema.

L'espanyola s'ha fet amb el contracte després d'un procés de licitació de deu mesos, en el qual han participat empreses tecnològiques líders al sector del transport urbà. Brisbane City Council ha adjudicat a Indra la concessió, de manera que la companyia treballarà amb l'ajuntament de la ciutat per transformar la mobilitat i connectar-la amb els suburbis.

Brisbane Metro operarà una nova infraestructura millorada de 21 quilòmetres de carrils exclusius, amb serveis de pujada i baixada. Els metres de bateria elèctrica són els primers d'aquest tipus a Austràlia, amb capacitat per transportar un nombre elevat de passatgers i operar amb un servei d'alta freqüència, ha detallat Indra en una nota. L'objectiu és millorar l'accessibilitat, reduir les congestions, millorar la fiabilitat i augmentar l'ús del transport públic a Brisbane.

Indra, en col·laboració amb SYSTRA, el seu soci local, implantarà el seu Sistema d'Ajuda a l'Explotació (SAE) i la seva tecnologia embarcada a la nova flota de metro, que permetrà conèixer en tot moment la situació i l'estat del servei de cada metro, gestionar la informació i la comunicació amb els conductors i els controladors de la xarxa (comunicacions de veu i missatgeria) i amb els passatgers, a través dels canals d'àudio i vídeo inclosos en els sistemes d'informació, analitzar en temps real l'estat dels sistemes del vehicle i facilitar la presa de decisions en temps real per a la gestió del servei.

El sistema també permetrà fer desviacions dinàmiques de les rutes per adaptar-se als canvis operatius a causa d'incidències. Cosa que serà possible gràcies als sistemes d'informació geogràfica, a l'equip embarcat als metres, a la plataforma central del sistema ia la infraestructura de comunicacions mòbils de què disposa la solució d'Indra, així com a la integració d'altres sistemes entre els quals es troben els d'informació al viatger, megafonia, videoviliglància, comptatge de passatgers, interfonia, CAN Bus/FMS i sistemes Scada que gestionen la infraestructura a nivell de túnels, estacions i badies de càrregues ràpida i lenta del sistema de control de recàrrega dels autobusos.

"La solució d'Indra proporciona una sofisticada plataforma basada en cloud per a la gestió de tot l'ecosistema de mobilitat. En integrar les dades de moltes fonts diferents, proporciona una visió global del servei, facilitant una gestió més eficient del transport i una millor experiència del passatger", ha explicat Juan March, Rail&Transit Global Director al mercat de Mobility d'Indra.

A més de conèixer el sistema de la xarxa en temps real, la solució d'Indra farà possible generar informes, estadístiques i gràfics per millorar el coneixement del servei i facilitar el mesurament dels paràmetres de qualitat, per tal d'ajustar-lo millor a la demanda real dels ciutadans, augmentar el rendiment i reduir els costos operatius.

I com que la ciberseguretat és fonamental, el projecte inclou un mòdul específic per garantir la seguretat de les comunicacions i l'intercanvi de dades. La solució d'Indra permetrà a l'Ajuntament de Brisbane prestar un servei de metro d'alta qualitat als seus ciutadans, amb més capacitat i menys temps de recorregut, destaca Indra.

CREIX LA PRESÈNCIA A AUSTRÀLIA

Aquest projecte per a la tercera ciutat més poblada d'Austràlia obre importants oportunitats per a Indra a Brisbane, que ha estat escollida com a seu dels Jocs Olímpics de 2032, per la qual cosa existeix un pla del Govern per millorar les infraestructures i l'oferta de transport a la metròpoli.

A més, reforça la presència d'Indra a tots els àmbits del transport al país, amb projectes ferroviaris, vials i per a la gestió sostenible del transport públic. Indra ja ha modernitzat amb èxit la xarxa de videovigilància intel·ligent de Sydney Trains i ha implantat per a Transurban un nou sistema de gestió integrada per a les seves carreteres a l'estat australià de Queensland. També ha desenvolupat projectes rellevants per a Airservices Australia, l'Aviació Reial Australiana o l'Exèrcit australià.

La companyia és present a Austràlia des del 2007 i té oficines a Sydney, Newcastle i Brisbane, on hi treballen més de 150 professionals.

Últimas noticias