Indra implanta a Irlanda una plataforma al núvol que facilita l'ús del peatge

Serà responsable del manteniment i l'operació de la plataforma fins al 2028, amb opció d'ampliació

Per

Bolsamania | 06 mar, 2023

Indra ha implementat i engegat la Plataforma de Gestió d'Interoperabilitat (IMP) de peatges de tercera generació d'Irlanda per a Transport Infrastructure Ireland (TII). Aquesta plataforma al núvol simplifica el cobrament electrònic de peatge (ETC) a totes les autopistes del país, ja que facilita als proveïdors de serveis de peatge i als proveïdors de serveis de cobrament intercanviar dades de transaccions i pagament. Això permet als conductors nacionals i europeus amb un compte de servei de peatge utilitzar totes les autopistes de peatge d'Irlanda, independentment del proveïdor.

La plataforma, que ja està en funcionament, proporciona gestió i suport 24 hores al dia i 7 dies per setmana, per al servei d'interoperabilitat. Per part seva, Indra serà responsable del manteniment i operació de la plataforma durant cinc anys, fins al 2028, amb opció d'ampliació.

El suport s'encarrega de verificar, consolidar i distribuir les dades de les transaccions dels proveïdors de serveis de cobrament i els proveïdors de dispositius (tag) de peatge per garantir el pagament correcte dels peatges. D'acord amb l'estàndard d'intercanvi de dades i una directiva europea, la plataforma compleix el Servei Europeu de Telepeatge (EETS) i les normes equivalents per al cobrament electrònic de taxes.

A més, també està preparada per incorporar noves funcions i transaccions que es poguessin requerir en el futur per polítiques avançades de mobilitat, com ara el mobility-as-a service.

La gestió d'aquest projecte ha estat "especialment complexa", declara Indra en un comunicat, a causa del gran nombre de parts involucrades més enllà de TII, com els diferents proveïdors de cobrament de les autopistes de peatge i proveïdors de dispositius tag de peatge, els quals sistemes i processos s'havien d'integrar a la solució IMP de la companyia. És per això que ha calgut un "alt nivell de col·laboració" entre Indra i Transport Infrastructure Ireland, amb el suport dels assessors d'Arup, el proveïdor de serveis sortint i els operadors de peatge i de cobrament.

Per a Mark Rocky, director de Desenvolupament de Negoci de Mobility a Europa d'Indra, s'ha aconseguit “amb èxit la migració a la nova plataforma de forma fluida, segons el previst i sense incidents en el servei”, per a això és necessari “mesos de curosa preparació i proves". Per això mateix, aclareix que a Indra se senten "molt satisfets del treball realitzat" amb Transport Infrastructure Ireland.

Amb la culminació d'aquest projecte, Indra contribueix a l'objectiu de TII de proporcionar infraestructures i serveis de transport sostenibles per a una millor qualitat de vida, creixement econòmic i responsabilitat mediambiental.

Últimas noticias