Indra i Thales reforcen el sistema del Camp de Batalla de l'Exèrcit de Terra espanyol

S'ha convertit en un referent per a exèrcits de tot el món

Per

Bolsamania | 19 set, 2024

Indra i Thales reforcen la capacitat del Sistema de Gestió del Camp de Batalla BMS (Battlefield Management System) de l'Exèrcit de Terra espanyol i el preparen per operar en escenaris altament digitalitzats, on l'intercanvi de dades i el nivell de coordinació de la força és extremadament elevat i és clau per guanyar avantatge sobre l'adversari, segons ha explicat el grup espanyol en nota de premsa.

Les dues companyies evolucionaran aquest sistema que elles mateixes es van encarregar de desenvolupar i que va entrar en operació el 2021. El sistema ha esdevingut un dels més avançats de la seva classe i un referent per a exèrcits de tot el món.

El BMS facilita als comandaments la supervisió i disseminació d'ordres en temps real, ajudant-los a prendre les millors decisions de forma ràpida, i aporta a les unitats desplegades sobre el terreny una visió completa de la missió sobre cartografia digital, permetent intercanviar informació tàctica, imatges i missatges de text per coordinar-se, fet que multiplica la seva eficàcia.

L'objectiu que es busca ara amb aquesta evolució és incrementar la capacitat de processament i rendiment del sistema, perquè pugui manejar més informació, cosa que aportarà una major consciència situacional i nivell de coordinació de la força, adaptant-lo així a un context en què el volum de dades que intercanvien les plataformes i els sistemes d'armes no deixa de créixer.

El director de Desenvolupament de Negoci de Gestió de Combat Electrònic a Indra, Antonio Hernández Bejarano, explica que “les millores també permeten explotar les capacitats dels nous mitjans de transmissió, aprofitant al màxim l'amplada de banda disponible alhora que es proporciona la capacitat, d'una manera transparent, d'adaptar dinàmicament els fluxos d'informació per poder treballar en entorns contestats, on l'adversari intenta impedir les comunicacions”.

El director de Projectes de Thales, Juan José Forteza, subratlla que “el sistema ha estat dissenyat per garantir la interoperabilitat amb altres exèrcits aliats, alineant-se amb els estàndards de Federació de Xarxes de Missió OTAN, FMN, (Federated Mission Networking), que faciliten la integració de les diferents xarxes de comandament i control de països aliats, una cosa crucial en el context actual”.

Les dues companyies alleujaran també l'arquitectura del sistema perquè es pugui instal·lar a tàblets, cosa que permetrà cobrir requisits d'alta mobilitat. Un altre avantatge addicional que s'hi afegirà serà la integració del BMS amb el Sistema de Gestió Logística de l'Exèrcit (SIGLE) per reduir la càrrega de treball lligada al manteniment de blindats i millorar el sosteniment dels vehicles i carros al llarg de tot el cicle vida, incrementant la seva disponibilitat i la seguretat de les tripulacions.

Últimas noticias