Indra gestiona el trànsit i els accessos al pont més llarg de les Filipines

Amb la seva plataforma de gestió integrada i Sistemes Intel·ligents de Transport

Per

Bolsamania | 08 jun, 2022

Indra ha dotat amb la seva tecnologia d'última generació la recent inaugurada i avançada autopista que connecta la ciutat de Cebú amb el municipi de Cordova i l'illa de Mactan, a les Filipines, a través del pont més llarg i elevat del país.

Construïda sobre pilons de formigó aixecats des del fons marí, aquesta important infraestructura, Cebu-Cordova Link Expressway (CCLEX), de 8,9 quilòmetres, tindrà un gran impacte tant a nivell econòmic com turístic a la zona, amb un trànsit estimat de 50.000 vehicles al dia. La seva inauguració ha coincidit amb la celebració del 500è aniversari de la primera circumnavegació del món realitzada per l'expedició de Magallanes-Elcano a la regió.

Després de ser triada per Cebu Cordova Link Expressway Corporation (CCLEC), Indra ha implantat a l'autopista la seva plataforma Horus de gestió integrada de trànsit i infraestructures i els seus sistemes intel·ligents de transport (ITS), que formen part de la seva línia de solucions Mova Traffic.

La plataforma d'Indra permet monitoritzar i controlar en temps real tots els sistemes de trànsit i seguretat que formen part de la infraestructura i que intervenen en la gestió de la circulació i ofereix una interfície única que facilita l'operació i la presa de decisions. Amb un alt nivell d'automatització, contribueix a reduir el risc d'incidents, els detecta automàticament quan es produeixen i agilitza la seva gestió, complint amb els estàndards de seguretat i nivell de servei més grans.

Gràcies als sistemes de pesatge estàtic i dinàmic al pont, la solució d'Indra farà possible limitar-hi l'accés de vehicles amb excés de càrrega i, així, millorar el manteniment, conservació i durabilitat del pont. Igualment, es pot limitar la velocitat o l'accés al pont en cas que es donin condicions meteorològiques adverses. D'aquesta manera, els conductors podran gaudir de la seguretat més gran.

L'abast d'aquest projecte per al pont més gran de les Filipines ha inclòs l'equipament de fibra òptica i comunicacions per donar connectivitat a tota l'autopista, així com el subministrament, instal·lació i integració de Sistemes Intel·ligents de Transport (ITS) i equips de camp com el circuit tancat de càmeres de televisió (CCTV), videovigilància intel·ligent per detectar incidents, reconeixement automàtic de matrícules amb detecció de velocitat (ALPR), senyalització i panells de missatgeria variable i pals SOS.

Igualment, inclou la monitorització de la infraestructura mitjançant diferents sensors, com ara acceleròmetres, extensiómetres, GPS, els sistemes elèctrics i d'il·luminació, etc.

"Aquest projecte és un clar exemple de desenvolupament sostenible, pel qual la nova infraestructura, juntament amb la tecnologia d'Indra, a més de dotar de més seguretat els conductors, contribuirà a potenciar l'activitat econòmica a Cebú i Cordova, facilitant la interconnexió entre totes dues i amb l'aeroport internacional de Mactan. La reducció dels temps de viatge també ajudarà a millorar la qualitat mediambiental a la regió, amb la consegüent reducció d'emissions de CO2", explica Berta Barrero, directora general del mercat de Mobility d'Indra.

Últimas noticias