Indra guanya 6 milions, un 65% menys, retira els seus objectius per a 2020 i posposa el dividend

"L'impacte, durada i àmbit de la crisi sanitària i econòmica és molt difícil d'estimar"

Per

Bolsamania | 11 mai, 2020

Indra ha guanyat 6 milions d'euros al primer trimestre, un 65% menys que al mateix període de l'any anterior. "L'impacte de la Covid-19 en els nostres resultats del primer trimestre de 2020 ha estat molt limitat i correspon només a unes setmanes del mes de març, i es concentra en el negoci de Transport i Defensa, en forma de retards en alguns projectes, que s'estan produint principalment per la postergació en la presa de decisions d'alguns dels nostres clients i la dificultat de fer proves i lliuraments en projectes internacionals per la impossibilitat de viatjar", ha explicat la companyia.

No obstant això, Indra ha afegit que "l'impacte, durada i àmbit de la crisi sanitària i econòmica és molt difícil d'estimar en aquests moments. En conseqüència, tots els objectius del guidance 2020 queden suspesos i posposem la decisió sobre quan tornarem a pagar el dividend, prevista anteriorment per a aquest exercici 2020".

Els ingressos trimestrals es van mantenir plans en 735,1 milions d'euros, mentre que en moneda local van augmentar un 1,7%. El tipus de canvi va contribuir negativament en 13 milions d'euros durant el període.

La xifra de negoci de la divisió de Transport i Defensa (T&D) va minvar un 6,5%, afectada per la caiguda de Defensa i Seguretat, mentre que la de Minsait (TU) va créixer un 6,4%.

La xifra de contractació del grup durant els tres primers mesos de l'any va arribar a 1.020 milions d'euros, un 7,6% més en reportat, amb un comportament positiu de totes dues divisions, si bé la companyia afegeix que durant les últimes setmanes està observant "retards en la contractació a causa de la pandèmia".

Per part seva, la cartera de comandes va assolir la xifra rècord de 4.800 milions d'euros durant el període comprès entre gener i març, un 12% més, després de registrar creixements tant a la divisió de T&D, on va ascendir a 3.100 milions d'euros (+13,6%), com a la de Minsait (TU), on va augmentar fins als 1.700 milions d'euros (+9,5%).

Per part seva, el benefici brut d'explotació (Ebitda) d'Indra va arribar a 50,7 milions d'euros durant els tres primers mesos de l'any, un 19,4% menys.

IMPACTE DE LA COVID

El president executiu d'Indra, Fernando Abril-Martorell, ha assenyalat que els resultats del primer trimestre de 2020 estan marcats per l'inici de la Covid-19, que ha generat un nou entorn que està començant a tenir un impacte profund en l'economia global i, per tant, en el comportament i decisions dels seus clients, "amb un impacte desigual segons la mena d'activitat en què s'enquadren".

"La profunditat i durada d'aquest impacte és encara incerta i, per tant, difícil de quantificar, i encara que pel que fa al primer trimestre de 2020 ha estat molt limitat, preveiem que afecti en major mesura als resultats d'Indra de cara als propers trimestres", ha indicat Abril-Martorell.

En aquest context, ha indicat que, per preservar la sostenibilitat, s'han posat en marxa plans de contenció de costos i inversions i s'han pres mesures per reforçar encara més la liquiditat i el balanç. "Indra afronta aquest període partint de la sòlida posició financera que ja teníem a tancament de 2019 i que hem aconseguit reforçar encara més durant el primer trimestre de 2020", ha afirmat.

DEUTE NET

El deute net d'Indra va arribar a 633 milions d'euros al primer trimestre de 2020, un 6,9% més que els 592 milions dels tres primers mesos de 2019. La ràtio de deute net/Ebitda es va situar en 2,2 vegades a tancament de març, comparat amb 1,9 vegades al primer trimestre de 2019 i 1,8 vegades en 2019.

Per part seva, el flux de caixa lliure al primer trimestre de 2020 va millorar en 49 milions d'euros respecte al mateix període de 2019 i es va situar en -59 milions d'euros. Aquesta partida s'ha vist afectada per l'estacionalitat del capital circulant, així com per retards en alguns projectes de T&D, principalment per la Covid-19.

Al tancament del primer trimestre de 2020 la plantilla final estava formada per 49.998 treballadors, un creixement del 9% comparat amb el primer trimestre de 2019. La plantilla mitjana en aquest període va augmentar un 12% enfront dels tres primers mesos de 2019.

Últimas noticias