Indra entra al capital de Sateliot i es converteix en el seu soci en Defensa i Seguretat

Tenen un contracte d'exclusivitat per a comunicacions satel·litals IoT

Per

Bolsamania | 10 feb, 2022

Indra ha anunciat l'adquisició d'una participació del capital social de Sateliot, emmpresa emergent espanyola del sector del nou espai, convertint-se en el seu soci industrial en matèria de defensa i seguretat, tal com recull un comunicat emès per la companyia.

"Sateliot reforça la nostra capacitat competitiva al mercat de Defensa i Seguretat a nivell global i completa la nostra oferta de valor, en permetre'ns accelerar la integració en les nostres solucions de capacitats essencials per al futur d'aquest mercat", ha afirmat Ignacio Mataix, conseller delegat de Indra. "En concret, la hiperconnectivitat i la sensorització són tendències tecnològiques que seran claus a mitjà termini en els nous programes de Defensa i Seguretat de la mà del Núvol de Combat o l'IoBT (Internet of Battlefield Things)", ha afegit.

Com a soci industrial de Sateliot, Indra desenvoluparà un nou segment de solucions de negoci a nivell global relacionat amb les comunicacions satel·litàries IoT per al mercat de Defensa i Seguretat de manera exclusiva. Així mateix, integrarà les solucions de Sateliot a la seva oferta.

La participació ha estat articulada a través d'Indraventures, el vehicle corporatiu de la companyia per impulsar la innovació oberta i l'intraemprenedoria.

Segons l'escrit, Indra reforça amb aquesta operació el seu objectiu de convertir-se en una companyia líder d'infraestructures espacials crítiques de cobertura global al sector del nou espai. Indra va fer el 2021 un pas clau en aquesta direcció amb la creació, juntament amb Enaire, de Startical, empresa que desplegarà una constel·lació de més de 200 petits satèl·lits per prestar serveis de vigilància i comunicació del trànsit aeri, especialment en zones remotes i oceàniques sense cobertura pels actuals sistemes de navegació aèria, gràcies a una solució tecnològica pionera al món.

Fa una setmana es coneixia que Sateliot ultimava l'entrada d'Indra i Cellnex al seu accionariat amb una ampliació de capital de 10 milions. Tot i que no se sap la participació final a la companyia, ja que s'ajustarà en funció del tancament de l'ampliació del segon tram, s'estima que és de gairebé un 10,5% per a Indra i un 3,5% per a Cellnex.

Últimas noticias