Inditex ven el seu negoci a Rússia al grup Daher i cessa les operacions al país

La provisió dels estats financers del primer semestre cobreixen l'impacte de l'operació

Per

Bolsamania | 25 oct, 2022

Inditex ha aconseguit un acord inicial per a la venda del seu negoci a Rússia al grup Daher, que compta amb importants participacions als sectors de la distribució i immobiliari. Els termes d'aquesta operació, subjecta a l'autorització administrativa prèvia, permetran preservar una part substancial dels llocs de treball que mantenia el grup Inditex a Rússia, en incloure la transferència de la majoria dels locals ocupats fins ara per les botigues, segons ha comunicat l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

D'aquesta manera, i amb acord previ amb els propietaris, aquests locals albergaran els futurs punts de venda de marques propietat del grup comprador, totalment alienes a Inditex.

La transacció suposarà el cessament de les operacions d'Inditex a la Federació Russa després de la suspensió de la seva activitat comercial el 5 de març passat. "En cas que es donessin en el futur unes noves circumstàncies que, segons el parer d'Inditex, permetessin el retorn de les marques del grup a aquest mercat, Inditex i el grup Daher contemplen en el seu acord la possibilitat d'una col·laboració entre tots dos mitjançant un contracte de franquícia", han indicat des de l'empresa tèxtil.

Inditex estima que la provisió registrada als estats financers al primer semestre del 2022 cobreix substancialment l'impacte del cessament d'activitat del grup a la Federació Russa.

Últimas noticias